May 27, 2012

Good Morning and Sleep Tight

So i couldn't sleep tonight. i don't even know why. i was looking at the ceiling, thinking of my future and other things. So it is the last semester of my study. My life after this is gonna be so much different than before. Well, i would not be able to sleep on evening, could not have the choices either to attend classes or not, having so many time to spend on watching movies, and having money (without much effort i should say-loan-if u know what i mean).

i've just done watching The Vow, for crying out loud, well better late than never! So as expected, i've been crying, but it is too much, as it is for so many scenes. i was so tired i thought i would be sleep right now. but here i am, surfing around the internet...

As the semester is gonna reach an end by this end of June, the dateline of so many projects (three so far) has just landed around the corner. I might say that i'm lucky enough to have been put in good groups for these projects. Ohh, i'm so tired i don't even know what i am going to say actually *looking at the ceiling again*

Oh, the pre-graduation dinner for my faculty is going to be held tomorrow night. The things that i am excited for are their foods and lucky draw's prizes. Just like any other students, I am hoping that i would win that. But i don't always been lucky in any lucky draw. Well, at least i used to win first prize of lucky draw once. Once is enough. Or is it? Hehe, i wish i were lucky tomorrow, having that rezeki though.

So what else, Heyyyy, weddings...weddings EVERYWHERE~~ I went to my Facebook and the news feed is full of the pictures of married couples. So here comes the age where all of your friends are about to get married and having babies, while you're watching them like it is the dream comes true happening in front of your eyes. It is weird though. Your past seems to be not so far away from today, but yet so many years have been passing by. And you are getting older in no time!

Kids, school life is fun for sure. Stop being so busy in searching for girlfriends/boyfriends, but instead why don't you spend your time with your best friends and family. They don't turn their back on you EVER. especially when you are this young. i don't even know why kids nowadays act like they are matured enough to proceed to the stage where they shouldn't be.

Now now what the heck am i writing about?? I should sleep.

Here is a photo of a cute car i found in Skudai Parade yesterday.

Nice eh?

Lin Meli

May 19, 2012

Khas Buat Kamu Yang Lapar dan Diet. Sila Baca.

Saya lapar. Banyak juga gambar makanan dan minuman dalam handphone nie. Meh sini nak share.


 So G, double O, D -gooooood. Aku dan cik Salwa. Cik Awin tak muat nak masuk gambar ni.LOL. Ohh sedap sekali kulit ayam spicy. Aku merinduimu~

 Ini makan petang. Oh apalah makna diwaktu petang tanpa pisang goreng panas. Duduk Kolej ni bukan main jauh lagi nak kena keluar beli. Biasala, orang tak berkenderaan sendiri. *Sigh*

 Pergi Giant U mall tak pernah lagi rasanya miss beli jagung ni. Kemanisan yang berkalori tinggi yang sangat mengenakkan~Duduk makan sambil tengok orang jalan-jalan, kejap je dah habis. Oh terbayang kemanisanmu~

 Ini maggi buatan sendiri dalam bilik. Apa yang kurang? SAYUR! Kalau kat rumah tak mungkin kelihatan hambar sebegini. Makan straight dari periuk, buruk perangai!

 Hot choc minum masa malam-malam adalah sangat indah sekali. Kelembutan rasanya yang sangat menggiurkan~

 Buah rambutan ambil dari kawasan UTM, terima kasih kat pakcik-pakcik yang tolong panjat. LOL. Ini bukan selalu dapat secara free ni!

 Nasi ambenggg.Rugi dok Johor tak makan. Ni masa aku kat kampung. Cik Nah masakkan, oh sungguh nikmat. Masa kecik dulu makan ramai-ramai dengan sepupu sepapat dalam dulang bulat tu. Lagi tak cukup!


 Masa konon-konon nak berjimat dengan Cik Awin. Masak sendiri lauk pauk. Dalam periuk tu  sup. Terbuat pekat dah rupa macam apa. LOL.

 Dulu selalu order 'Bihun hongkong sayur lebih, tanak ayam, pedas sangat!' Fuhhhh. Sekarang dah tak mengancam dah cafe tu masak. Dah tukar tukang masak. Aku terliur ketika ini. Kesedapan masih terbayang.


 Hadoi hodoh betul presentation makanan dia. Hahaha. Maggi goreng. The simplest ever bila kolej aku ni takda dapur nak buat masak-masak. Cukup kenyang jadi la weii.

 Kebanyakan kawan-kawan yang tengok gambar ni dalam handphone aku memang terliur. Oh bertambah lapar. Nasi goreng paprik ayam kat kedai makcik murah. Amboi ayat.

 Keropok apa entah nama dia. Dari kedai bangla. Wakaka. Aku suka yang coklat. Yang lain manissssss sangat. 

 Teh ais yang tak berapa nak pekat. Nasib baik sodap juga. Masa tu excited gelas besar je pun. Teh ais adalah my favourite! Sekarang tengah cuba kurangkan. Tapi kalau balik rumah memang hari-hari buat.LOL.

 Ohhhhh aku suka coklat. Kalau hadiah birthday kamu bagi saya coklat, itu adalah best! Ini dah bentuk chenta-chenta ni mesti la dari encik Ariff. Tapi bukan hadiah birthday. Kamu sangat memahami nafsu makan saya, encik!

 Call me lame or whatsoever tapi aku tak pernah tak suka McChicken burger! Biasa kalau ada burger-burger baru kat McD, yes i would try but so far, McChicken is still on the top of my McList!Sebab sayur je maybe?


Hamboi cantiknya. Tak ingat lak makan kat mana.Selalunya kalau pergi foodcourt, bila dah takde idea sangat nak makan apa, memang nasi ayam je yang aku beli. Tanpa jemu. Kenyang dan sedap!

Ala habis dah. Kat phone lama lagi banyak gambar makanan, almost semua tempat makan yang aku pergi, aku akan capture gambar makanan. Gambar makanan kat sini yang ada pun biasa-biasa je, yang kau boleh jumpa kat mana-mana. But food is food. Sila bersyukur kau makan apa pun, cukup kenyang sudah. Kan?

Ok sila lapar kamu semua.
Lin Meli

May 16, 2012

Miliki Badan Seharum Buah-buahan. Err Buah Harum Ke?

Biasanya kebanyakan gadis-gadis kat mana-mana pun akan prefer masuk Watson instead of Guardian. Well, me too! Tapi kalau Guardian depan mata pun, biasanya aku tak pernah miss pun nak masuk. Perempuan kan, barang-barang sebegitu memang kegemaran.

So one of my friends telah mencuba penggunaan Strawberry Body Polish by The Body Shop. Serius wangi dan best sebab bau dia melekat gilerious kat badan kau. Haha. Aku teruja. So i planned to have it someday. Tapi biasalah, tiada pekerjaan dan kedekut membuatkan hal tersebut tertangguh untuk kesekian kalinya. Banyak lagi weh aku nak beli dan spend duit, lagi-lagi sem last ni. *Hoyeah dah nak grad!*


Ini rupa perkara tersebut idaman hati tak lama dulu

Kalau tak salah harga dia RM39.90 je camtu untuk 200ml. Pergilah website dia check. Aku bukan ingat pun perkara remeh temeh sebegini. Ok nak dijadikan cerita ketika aku masuk ke Guardian tersebut *lokasi di Skudai (perlu ke)* untuk mencari sabun mandi memandangkan sabun mandiku sudah hampir habis. Hampir okeh, ada lagi tu baki dalam botol. Telah ditakdirkan aku terpandang warna sabun mandi yang hampir sama dengan gambar di atas.

Tadaaaa!

Pomegranate Spa Exfoliating Bath Scrub, ha amek kau nama panjang. Ala lebih kuranglah tu kannnn. Beza dia ini bukan strawberry! Ini pomegranate! Ada nama melayukah untuk itu??

Pomegranate!

Tapi mula-mula memangku fikirkan strawberry disebabkan bau dia. So daripada aku beli satu untuk rm5 lebih,adalah lebih baik aku angkut dua terus. Offer! Offer! Kalau tak salah memori dalam rm8 lebih je untuk dua botol. Berbaloi. Wangi dan boleh scrub badan yang berdaki ini. LOL. Anyway, kalau baca kat badan botol tu ada tulis perkataan 'pengelupasan'.

Oh tidak berkualiti gambar ini

Aku rasa siapa-siapa pun kalau nampak perkataan pengelupasan tu mesti macam 'uuuu, tanak lah aku menggelupas ni'. Ye aku pon begitu. Tapi terlalu teruja jumpa produk ini so aku cuba je lah. Produk ni lama dah kot tapi aku je baru jumpa. Serius jarang juga masuk Guardian. Sebab ada offer terus aku nampak je. Hahahaha. By the way, i've tried and seriously sirius, AKU SANGAT SUKA. ok perlulah capital letters.

So lepas pakai tak ada pun penggelupasan yang sangat ketara mahupun sedikit. Serius, kulitku berasa lebih lembut dan halus mulus. Muahahahaha. Iklan sangat ayat. Paling best bau dia melekat lebih lama kalau nak banding dengan sabun berbuih-buih yang pernah aku cuba. Best. Berbaloi. Berkesan.

So one of my friends pernah promote the use of natural crystal deodorant. Yang itu pun aku pernah cuba, tapi aku rasa lebih baik pakai scrub ni then kalian akan rasa tak perlu dah nak try produk deodorant kat mana-mana lagi dah. Hahaha. Ini serius! Kenapa tah aku ketawa kejap tadi.



Dah, apa lagi, pergilah serbu Guardian sana! *Semangat sangat kannnn*

Oh btw, Guardian ada dua lagi scrub mandian selain pomegranate ni. Lagi satu adelah Lavender. Satu lagi tu tak ingat lah pula. Pilih, pilih!

Lin Meli

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...