Mar 13, 2014

Langkawi Day 3

Ha tak habis cerita lagi kau. Pagi tak pagi hari ketiga we said bubye to Pantai Cenang dan kami kembali ke Pekan Kuah. We checked in kat Riverra Inn pula.









Sebab apa kami pilih tempat ni? Sebab tempat ni ada pool dan kami suka berenang-renang selama mana yang kami suka. Hihihi. Dah mandi laut, kita mandi kolamlah pula ye.




Tempat ni tersorok and simple. Bilik selesa ada pool bagai tapi sebelah dia rumah kampung aje. Siap ada korobau (kerbau) habaq hang. Oh rate dia masa tu RM130. Rate mungkin berubah okay.





Rehat-rehat, mandi-mandi, makan-makan, shopping-shopping, malam!

Malam barulah kami keluar ke Dataran Helang. Eh kenapa malam? Sianglah best. Eh suka hati lah. I malas okay keluar panas-panas. I kan Lin. Ada budak kecil ni panggil I kak Lilin. Cute. Hihihi.











Ok dah. Balik.










Ok bye.

Lin Meli

Mar 9, 2014

Guess What?

Oh my oh my. Guess what?? I'm pregnant! Hihihi. Instead of shouting out loud on Facebook, why don't we just get low and put it right here? Hehehe.




See, samar-samar. My first thought was 'Did I already lost my child..again?' So I took a picture, showed it to my husband and he just couldn't believe his eyes! Well he was confused at first, what with that blurred line. So ive just told him that there is a baby inside of me even though the line was not that clear.

So we went to see a doctor, as for a legal confirmation and for the acid folic which I need for my baby. The doctor checked and confirmed that I was pregnant for 5 weeks and that the blurred line showed that it is still in the early stage of pregnancy.

What else would I say other than Alhamdulillah with this rezki. This is considered as my second child and I would try my best to keep him healthy...and alive.

Love,
Lin Meli

Mar 5, 2014

Second Day of Wasting Time in Langkawi

Ye memang wasting time bersungguh. Bangun pagi melintas jalan sarapn pagi. Macam biasa nasi lemak totap di hati den. Lepas sarapan masuk bilik berehat-rehat sampai tengahari lepas tu check out. Sewa kereta luckily dapat rm60/day, kami pakai Iswara.

But unfortunately for us, kawan mak mertua ambe tidak menempah mana-mana bilik hotel. Jangan tak kalutlah kami cari hotel/ motel/ chalet/ resort yang menghadap Pantai Cenang. Penuh weh. Ye lah, harini Sabtu, memang ramailah mat saleh + orang melayu berjalan-jalan bercuti di tempat ini. Lastly, (setelah banyak gilerious tempat kami tanya) berjumpa juga dengan tempat yang ada kosong.











Ok lah. Atleast turun tangga terus jumpa pantai. Pasir putih lembut mulus gebus oh yeah.

Gedebush, sambung tidur dalam bilik.

Sebelum kesusahan mencari tempat tidur, kami singgah di Nusantara Maju Enterprise. Minyak gamat here I come.














Oh gile. Nasib baik tak terserempak dengan dua buah bas terus. Tadi pun ramai dah rasa.

Petang..

I mandi manda la u olls. Heuheuheu. Lin dan pantai umpama adik beradik. Walau berjauhan, tiap kali jumpa mesti tak miss berendam. Hahaha. Ailaik.






Mat saleh terlalu ramai. Bikini sana sini. Uishh. I ingatkan I kat oversea u olls. Seingat akulah, 2009 dulu macam tak seramai ini mat saleh dan pasangan berbikini mereka. Tepi jalan pun bersepah deme ni. Fuh.

Malam..

Saya jalan kaki, menikmati suasana malam. Orang masih ramai. Hiburan sana sini. Saya masuk kejap je Cenang Mall sebab lapar pulak ketika itu.




Cenang Mall belakang tu. Saya lepak beli burger tepi jalan aje.












Opps beli burger untuk makan tengah malam aje. Tu encik Ariff makan. Saya makan roti canai aje. Hihihi.

Ok penat. Memang rileks, nak pergi shopping panas sangat.

Love,
Lin Meli


Laksa weh. Nyum

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...