Feb 21, 2014

Cuti! Langkawi!

2009 was the last time ive visited Langkawi. So bila encik Ariff beriya nak bercuti ke Langkawi, saya pun macam yeay good ideaaa. Setelah beliau tidak dapat bercuti pada Chinese New Year tempoh hari, sekarang adalah masa yang sesuai untuk berhoneymoon sambil rehat-Rehat menenangkan fikiran. Guess what? Im in Langkawi right now!

Pagi tadi bertolak pukul 9 pagi dari Dungun, berhenti makan dan what-so-ever, pukul 6 tepat sampailah ke Kuala Perlis. Naik feri u olls.



Alor Star tanpa padinya. Sekarang musim panas. Sepanjang perjalanan berapa kali kami jumpa rumput-rumput terbakar. Panas gilerious.



Kepulan asap yang sempat dirakam. Hahaha.

Hari ini tak bernasib baik sebab dari pagi tadi bersin x berhenti so macam lembikkkk je. Pukul 7 malam naik feri aku tidur je dalam tu. Penat bersin.



Harga tiket adalah rm18 per person. Kalau kanak-kanak rm13. Tp kalau nak jimat, budak-budak tu dipangku aje pun takpeee. Kalau bernasib baik feri tak penuh,kau duduk lah mana-mana kau nak. Tapi tadi full, sosak napas den. Tengok ni, sempit tak sempit.




Then penat-penat sampai, kawan yang nak tolong carikan tempat tidur kami busy pulokk. So dia bagi kami duduk sini. Amara.. Which is the closest ever kot dari jeti di Langkawi. Aku lupa tanya rate. Disponsor pulokkk. Alhamdulillah murah rezeki.





Tapi esok kami pindah ke Pantai Cenang pulak. Betul x eja? Ke salah? Seingat aku kat pantai itulah aku mandi laut, main ombak yang sangat lembut dan mengkhayalkannnn. So gonna update soon! See ya!


Love,
Lin Meli

Feb 5, 2014

Well helloooo. It has been a long time since I last publish a post via phone! Tehehehe. So this is The trial post. Lets see if i've got anything to upload here.













As always. Gambar makanan memang x pernah miss punya. Hahaha. No description here.

Ok bye.

Lin Meli

Feb 3, 2014

Bujang Sementara Adalah Tak Best

Hello, Happy Chinese New Year.

Masa cuti tempoh hari, saya balik Gombak seorang aje. Sekarang dah mengada, dah biasa berdua, tiba-tiba balik seorang rasa lain. Serius. Kenapa balik seorang? Kerana seorang lagi tu tak dapat cuti. Kui kui kui. Kasihan anda.

Balik itu tak ada cerita apa pun. Aku duduk rumah, kemas rumah, tengok tv, masak-masak sikit, menggemok. Hahaha. Kalau keluar pun pergi Uptown Danau Kota aje. Ni macam dah tempat wajib pergi kalau balik Gombak. Sebab apa? Sebab dulu pun suka pergi sana, bila dah duduk hutan, lagi laaaa suka nak menghadap barang-barang longgok ni. Tapi memang hairan bila tengok tempat ni sentiasa dipenuhi orang. Mungkin yang lain pun sama macam aku, datang dari hutan?

Balik tu apa yang aku buat lagi? Tengok Maharaja Lawak Mega 2013. Macam tak ada kerja kan? Memang. Macam orang bujang sungguh, duduk rumah menggemok tengok tv. Hahaha. Aku ingatkan dah last MLM tu, rupanya ada satu lagi minggu. Boleh tahan la. Ada masa muka aku macam tengok iklan, takde perasaan, ada masa gelak kaw-kaw punya. Tapi boleh kira. Tapi okay apa daripada tak gelak langsung? Tapi abah hebat, boleh jangka tak ada orang tersingkir. Heuheuehuehu.

Eh ok bye.

Hihihi

Lin Meli

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...