Dec 28, 2010

bola bola bola

semua org cakap sal bola-malaysia lawan indonesia.aku bukan peminat bola yg setia gilerious itu tapi mcm tertarik jerk kan nak taw result bile melibatkan dua negara berjiran nie.ok x nak komen byk.gud luck malaysia!

. . .

cakap pasal bola mmg lelaki hebat aa,xbley nk lawan cakap.tapi aku tgk skrg ramai jugak pompuan2 yg minat bola.aku x kesah kalau pompuan2 ni minat bola.lantak kalian ah.walaubagaimanapun, ade sgt ramai pompuan2 yg ckp minat bola tp x taw satu ape pon.tahu sorak2 kalau bola dekat ngn pintu gol.haha!klaka dowh dgr sore downg beriye2 konon minat.nak2 kalau musim world cup dtg.smua mngaku jadi peminat setia itu ini.team yg dipilih plak mesti terdiri dari jejaka2 kachak yg hakikatnye sowng dua je yg downg knal.hahaha!

. . .

kalau imbas2 zaman kanak2 innocent comel2 tu kan mesty tingt dlu aku sgt teringin msok team bola sepak.hak2!biul.mase tu aku pelik knape ada lelaki je yg msok.pompuan x layak ke?bila da besar ni....owh apekejadahnya kau nk msuk main bola sepak ms skolah dlu.isk3. T_T

. . .

wawa~da nak msok sem baru.jadah ape ckp sal bola.

lin meli

Dec 27, 2010

next week will be next year!

siyesly shit ramai gila la kot yang sedar 2010 tu berlalu dengan extra cepat.adekah itu perasaan semata atau memang bumi berputar lebey laju dari biase x tahu la plak aku.ape2 pon 2011 is just around the corner!smua org mcm sibuk nk buat azam baru wut so eva.tapi aku tade idea la plak kan untuk azam baru konon2nye tu.xpe,lupakan.

. . .

tahun baru bermakna akan bermulanye sem baru.mcm yg bersem2 lepas sebelum ni,aku mestila x ready nk pegi kelas.haha!cuti kali ni singkat sngat aku rase.awl2 balik rumah dulu,konon2 bz nk tunang,bile da tunang,taw2 da krismes.bile da krismes ofkos la ade words epi new year,ah...sangat pantas...

. . .

tempoh hari (wah lame x pakai ayat ini) yakni pada ari krismes aku kluar dgn beberape org kwn bek ( 2 owg je) dan seorang ank kpd kezen aku yg aku sebut sbg anak saudara. kami berjalan2 dan sesat ke berjaya times square kerana itu fes time kami pegi sana nek kete.sampai sane cm biase la ari cuti,mmg ramai gilerious org.kiri kanan aku nampak org pakai topi santa tu.kalau cina india dan lain2 pakai aku x kisah la kot.tapi kenapa ramai gilerious org melayu yg pakai topi tu?sambut ke??da pakai begitu,siap ade short skirt lagi.terbaik la korang ni.isk2.

. . .

pagi td aku dkjutkan lagi ngn brite bus eksiden lagi kt bentong kalau x salah.ok itu agk mnakotkan.nak kene semnggu skali eksiden bus ke pe?maka berbekalkan alasan itu,aku balik johor dgn abah minggu ni,wee~~

. . .

oh mintak maap la mkin kurang gambar dalam blog sendiri.tenet x laju dgn superbnye la.tggu aku pulang ke johor nnt.err,tu pun kalau laju jugak ah.hak2.ok awal sem nnt maybe x byk keje lagi,maka akn ku pk kn nk wt pe d ms lapang.

hopefully 2011 will be much much much better than this year.

dgr cite rmi nk kawen 09/10/11
LOL

---aLin meli---

Dec 20, 2010

finally enganged!

yes, finally. tak payah sibuk2 nk menghitung hari konon berdebar2 bagai. ok ini bukan nikah ye berdebar2 pd hari majlis di jalankan.saat jantungku berdegup kencang hanya apabila ramai auntie2 masok bilik dan tiba2 ada banyak kamera fokus kat muka yg x brape nk artis nie.haha!

. . .

ok pagi itu bangun x seperti biase.awal.pagi.pastu tataw nk wat pe.tgk keliling org semua busy buat ape x taw.kesepian aku sorang2.akhirnye pergi ke khemah tolong susun krusi meja.ye khemah.abah pacak dua khemah utk tetamu.akhirnye, budak2 yang ada perlawanan bola di hari yang sama join datang makan2.haha.x psl2 org nampak mcm kenduri kawen.xpe,meriah.

. . .

sampai pukul 12 tengahri kawan2 rapat da sampai tapi aku masih x berbaju.oh bukan bogel. tidak berbaju cantik.hanya seluar track dgn tshirt komot2 sampai kwn2 bising suruh tukar baju.12.30 tukar baju cntik2.trime kaseh kat kwn2 aku yg tolong gosokkan bju *terlupe nk gsok bju tunang itu*, tolong makeup, tolong hias serba serbi.memang rase cm princess skejap.ok berhenti brangan.hahaha.kwn2 memang terbaik!nak2 yang datang dari jaoh wpon sekejap.trime kaseh cik aisyah. bace la blog beliau yg byk info tentang perkara2 yg pompuan mmg suke.

. . .

hasil dr usaha orang ramai maka kini aku suda menjadi tunangan incik ariff..alhamdulillah memang bersyukur gilerious n juz harap kebahagiaan kami tros didoakan.cewah.ayat novel kau!hik3!malu!

. . .

i want him to be with me forever.

<3

lin meli

Dec 14, 2010

mari kira jari

ok mari countdown.ade lagi 5 hari.skrg ni rase biase2 je.ah kau jan poyo la lin.tunang je kot,blom nikah lagi.ok mari neves ke hal lain dahulu.hari ni suda terlewat sehari untuk cek result aku kat aimsweb itu.tapi takpe.aku sempat tengok sepenuhnya result yang banyak mengejutkan itu.siyesly shit aku x dapat nak jangka sbject2 tertentu akan dapat brape.ok ini fes time.biasa aku leh main teka2 jerk dan kebanyakannya betul.tapi sem yg busy gilerious itu sangat lain.dem i hate dat!even though aku berjaya melepasi semua subjek tanpa ada urup c di situ,tapi aku x berjaya capai target yang abah suka.ok im not in da dean list!huwaaaaaaaaaaaaaaa!ok stop it.how annoying luah prasaan kat sini.

. . .

lupakan tentang result itu.smoge ade perubahan n it will get much better.

ok actually i've got nothing to say.

T_T

jumpa lagi kawan lama dan baru.tataw sape je yg datang nanti but cant wait!!!


lin meli

Dec 6, 2010

malam ku update blog

oho penat gilerious aku sejak pulang dari skudai nie.haha!sekarang dok rumah jaga anak2.cewah.no im not married yet ok.hanya menjaga kezen2 yang kecik2 lgi.sangat penat.plus,kemas2 rumah yang banyak barang.ho ho.siyesly shit aku nampak 19 disember itu da dekat tapi rumah ni bersepah lagi cam ape.haha!

. . .

sampai rini aku x dpat tengok lago rapunzel itu.ah tade mase la nak kua bersenang lenang shoping2 itu ini.bizi la konon kan.baju mau tunang pon blom pegi amek try pakai lagi.dem.ntah sempat ke x kalau mau ubah2 saiz lagi.sejak balik ke rumah ini aku bertambah isinya terutama di bahagian perot.x bole nak salahkan masakan abah yang sedap.salah diri sendiri makan x hengat dunia,x pandang kiri kanan,kucen lalu sebelah curik ikan pn bole miss punye.

. . .

mcm biasa aku akan update blog tanpe point.disebabkan pagi tadi aku sambung tdo (mcm kat kolej), maka malam ini agk susah mau tidur.tade before aku tutup tv itu aku layan CSI. my all-time-feberet.sume season and series aku suke.x kesah la kat mane pon lokasi die.biasala,mase kecik2 tingin jadi penyiasat kononnye.sanggup redah kampung orang konon nak carik kes.innocent nye kau budak!entah apekejadahnye ntah sekarang tetibe terlibat dengan course engineering.haih.aku suka math.owh,ckap sal math,baru tadi tengok result statistik da kua.dapat b-.damn.itu result utk sbject math paling trok aku dpt mase kat skudai.gilerious straight w0o lctrer tu.xpe,aku x salahkan die.ini namenye rezki kan.ok wut drpd aku fail.ah....subject design aku x taw la selamat ke x.ok suda susah hati mlam2 buta. T_T

. . .

hari tu aku pergi kenduri rumah sedare kat area selayang nun.balik tu kami skeluarga jalan2 p shoping barang nak masak kat giant.pastu dok la kami berempat makan ABC spesel.no,mereka bertiga jerk.aku makan eskrem.aku kenyang jadi aku taw aku x kan berjaya abeskan ABC itu.ah mane ntah bluetooth device ku ilang.kalau x mesti dengan semangatnye aku upload gambar ABC tersebot.nyum3.

sedang enak kami makan sambil berbual,tetibe ade dua org manusia mencapub nak gadoh2.ek ele kecoh la lu bai.makin ramai org tengok dorang,makin kuat lak die jerit.blakang aku jerk kot plak tu.pekak tinge ni dengar org tu jerit2.sperti yang dijangke abah,mereka bertumbuk akhirnye.dem.terpelanting mamat gmok pendek sowang ni ke arah aku.ok itu tipu,tade la terpelanting.ingat kartun ape.ksian ade satu motor brader mane ntah parking situ,x psal2 jadi mangse bile moto die dihimpit lelaki gmok pendek itu sampai tumpah minyak die.isk3.

aku benci org bergado kat public.hello,itu tempat awam.giant,ok.tempat family2 bersuka ria.kau bangge la bergado2 kat situ?pak guard pon adelah pakcik yang nampaknye x bape nak kua hentikan pergdohan yang ntah ape puncenye itu.seb bek org mesia ni gagah la jugak.ramai2 joint venture leraikan pergadohan tersebot.maka kami pulang selepas itu sambil aku dan adik mengumpat tentang tukang2 gado itu.

. . .

auw got something on my back.wut,ape ini bengkak auw saket!ok suda.mngkin harus cuba berangan dan tdo.

lin meli

Dec 3, 2010

Baskin-Robbins

Pada suatu masa dulu ketika umur aku ntah brape tahun..yg pasti masa tu aku baru skolah rendah.gile jambu muka aku.ehem2.ok pada zaman kejahilan tersebut,ditakdirkan aku berada di hentian R&R Ayer Keroh Melaka.kalau x silap aku.mungkin perjalanan nk balik ke kampung time itu.nak dijadikan cerita,aku dan adikku yg super comel time tu ternampak kedai kecik terletak sekor2 dekat dengan area abah parking kereta.intai2 usha dalam die ada ape.wah,ESKREM!!

"abah, nak aiskrim tu" itu mungkin dialog si kakak yg mengade2.

"nah" abah terlalu bizi utk melayan kami maka dihulurkannya duit rm10.

melompat-lompat la kami adek bradik dua ekoq kerana dapat duit tanpe perlu bodekan.dengan segan silunya kami msuk ke kedai tersebut.owh kami memang pemalu.nak2 kalau kedai yg kitorang pergi tu hanya mempunyai dua orang customer iaitu KAMI. T_T

"kau nak eskrem pe.dik" mata aku melilau tengok menu2 yg ade.

dem! "woit,mahal gile.mane cukup duit kita kalau beli dua" bisik2 kepada adik.dengan menggunakan skil matematik aku,aku tekad untuk hanya membeli satu.cukup la tu,daripada kluar dengan tangan kosong wt muke x mampu.haha!kalau x salah aku time tu kena rm8 kot untuk satu eskrem.eh yeke?aku pon x hengat,naseb la.

bila da matang dan berumor sket,aku terlihat kelibat kedai itu lagi.owh baskin n robbins.ptotla..innocent dan comelnye saye ketike kecil. T_T

. . .

baru2 ni aku baru la berkesempatan lepak kat R&R ayer keroh.ok kagom sebab semua pun nampak baru kan.kerusi2 pun macam kewl je nk duduk.aku punya kamera problem maka x berkesempatan nak amek gambar.tapi aku rase ramai kot yg da pegi sane?awal2 ni best la nk lepak2 situ lame2.tandas pon best jerk kalau termenung lame2.tapi tengok la setaon lagi.ini bukan sumpahan dari aku okeh?ini KENYATAAN rakyat mesia yg x bape pandai jaga tandas.xfaham aku.auntie2 cleaner pun kena cuci stiap jam kot bwu wangi?

. . .

tertekan tunggu result kluar semuanye.ye,aku mmg bersemangat tengok result sendiri sejak aku skolah rendah lagi.haih.

lin meli


Nov 29, 2010

it's d end of november!

aku bukan jenis manusia yg update blog hari2 sebab aku ni bukan topblogger cm org lain dan followers aku pn bole kire ngan jari.ye hanye mnggunakan jari.dan mereka pun bukan jenis manusia yg hari2 refresh blog aku untuk tengok ade update terbaru ke x.xpe,aku x kesah smua itu okeh bebeh.

. . .

it's d end of november beb!esok da december da.xcited x xcited gak la aku ni.disebabkan rini ujung bulan maka aku update la blog ini *xde kaitan pn?* esok aku exam bai~gile aku x abis study lagi kot nie.ala,nak harapkan tnggu abis study sampai bile2 pn x exam kan?so buat2 kewl,update blog,donlot movie bagai.pergh.

. . .

spanjang hari2 senang aku tanpe exam,aku sibuk dok blogwalking *kantoi x bace buku.xpe korang bukan kesah pn* kebanyakan blog laki2 yg klaka + mnarik utk dibace,mesti sume x tinggal gambar lisa surihani.haha!agak kagom gak aku.bliau mmg comel3!tapi bwu aku taw ade ramai gilerious org yg minat bliau.kire kalau penggung cite mlayu tu akan ade kebarangkalian 0.99 penoh disebabkan cik lisa surihani ni berlakon.hebat2.aku kagom lagi ni.

. . .

aku plan balik 2december.maka esok je la aku packing2 bagai.aku sgt teruje nk pulang ke gombak itu tetapi aku mmg x ske packing.kan bgos kalau aku sgt-kaye-amat.xyah ssh2 nk bawak lik ape2.x ckup beli je kat mne2.hah.mimpi la kau lin!

. . .

semalam aku cuba nk tdo awal.siyesly shit awal.kul 10.30 malam sbb aku bosan + mngantok.maka aku tidur la.tahap ktiduran yg lena tu terjadi smpi kul 11 je okeh.pastu enset aku bunyi2 mesej ade tips pekse.dem.aku benci tips pekse.kalau msok bulat2 mcm yg ade dlm enset tu x pe gak,x sia2 la kn percaye bulat2 jugak kt tips.tpi slalu nye bukan sume pn msok.pastu kua pekse mende yg aku xbace.cm cilake.bantai je la pun.janji kertas aku x kosong.kacak penoh gaye je aku buat karangan wlupon tade isi.normal la tu.

. . .

kesimpulannye,aku x ckup tdoq!nk tdoq petang2 nnty kne geget jin.x nak aku.eiiuu!kalau da mngantok gile babeng mata kau ni nk apal cane kan.maka aku berblogging.ah alasan!cm bengong gak aa tulis ntah-ape2 dalam ini.sgt sampah masyarakat tol.xpe,janji ati senang.biul da otak aku.aaaa~~sape plak dok mngetok2 petang2 buta ni.memekak tol la!nk jerit sore x kacak.dem,

. . .

ok sekian merapu.

esok december.weee~(ape yg sonok ntah)

lin meli

aku cicako

penat gilerious rini berjalan2 ke pejabat kolej hanye untuk isi borang tinggal barang dalam bilik.heran aku knapekah apabile blogwalking x sepenat ini?haha!ok lawak itu bodo.

. . .

bila aku baca praturan ada tulis lebey kurang cam "jangan biarkan bilik anda bersepah".aku tros pk cam dem,ade checking2 bilik ke nnt ni.balik dr maraton dr pjabat ke bilik aku straight kemas bilik.err,kemas x kemas la.menyampah jugak je aku tgk.trime kaseh kpada encik habuk2 yg suke intai lobang idong aku maka aku mendpat selsema ini.aku senstitif x hengat.cis!

. . .

sedang aku kusyuk2 mengemas smbil otot di lengan naik sedikit,tetibe ade sekoq cicak terpranjat kerane port die lepak aku suda kacau.laju sial die lari.aku wt tataw ag."lantak ko la cicak,sape soh menumpang d bilik aku".lalala~menyanyi keriangan tanpe sebab.tetibe pelepup!(ok lebih kurang bunyi cicak yg gemok jtuh atas lantai yg suci) sumpah aku terkjot!die jatoh depan aku x beragak!aku straight panjat krusi la ofcourse.x guna cover macho d bilik sendiri.mngkin die pening maka die dok diam2.aku pndang dia,dia pandang aku.5 saat.syuh2~bwu die blah.faham pulak die isyarat tangan aku.pasti skrg dia sedang ngendap aku taip pe d sini.

. . .

ok ade la dlm lebih kurang 2 ari sblum aku pese.rini esok.luse da pekse.aku still xtaw balik bile,nek ape sume.tp smngt nk balik.haha!tertekan kot aku dgr luar tingkap ni owg balik.siyes apekejadahnye ntah nk balik pn bising2.jelez.

. . .

ok skrg da lapa.prot ni x reti nk bersabar.menyampah lak aku.ape harus aku makan malam ini.malas nk ke cfe itu.jaoh.penat.

lin meli

Nov 25, 2010

aku kedekut?

ye ade ramai orang yang aku kenali percaya yg statement itu benar.aku x leh nk ckp pe la kan sbb mulut org tade sape bley tutup sukati.bayangkanlah ketika aku kekurangan duit,time tu la org paw aku mtk blanje.apekah??time aku ada duit yg byk sampai x taw nk wt pe ngn duit tu tade plak yg paw aku @yg spend mase ngn aku.siyes dowh.aku pk kalau aku ade byk duit buat apa nk kedekut,btol x?dsbbkan ramai yg terbace stetmen 'lin kedekut' maka makin ramai la yg percaye perkare tersebut.xpe,gua kewl je.

. . .

cakap pasal duit ni...em sekarang bisnes topup aku je jalan.haha.eceh mcm la aku ade byk bisnes.ye before ni aku ade jual Hot Perfume kt kwan2, tapi sejak naik harga (skrg rm10 sebotol utk 5ml), aku x brani nk aktif sgt jual perfume ni.perfume ni bgos,berbaloi spend takat rm10 utk wangi.tapi ini kawasan student2 kuat shoping ok.cepat sgt xde duit.bile aku bgitaw mende tu da nek harge aku rase mesti ade gak yg pk aku kaut untung byk2 sbb aku jual rm10.cet.itu kire ok ape aku jual ikut harge asal x topup harge byk2.xpela itu.korang kalau nk cube perfume ni bleyh dtg kat aku.hahaha!aku juge pernah menjual brangan avon ye ank2.ini lagi la kejap je aku jual.sbb katalog p kat umah aku,susah.aku kt skudai,rumah kat gombak.duh!

. . .

semalam suda brakhirnye exam berderet 3 kredit itu.owh pasni ade lagi.tpi sminggu lagi.tu yg aku bersenang lenang dok online fesbuk, u tube bagai.hahaha.bosan dok bilik ni.tp dgn otak yg kreatif kau akan taw untuk nk online ape dgn mnggunekan internet.apekah ayat itu yg aku karutkn.lupekan.

. . .

skrg crik movie 0_o

Lin Meli

Nov 21, 2010

my december boy

sgt senang hati bile nota utk exam suda siap.haha.bila da siap baru la tenang leh online2 mcm tade pekse kan.bile tenang wktu blaja nnty baru la senang masuk dalam otak.ok?ngee~amboi bukan main suka kau skrg.cuba compare muka kau harini dengan semalam.berbeza sungguh.huh!

. . .

shud i call him my December boy?ailaik dat!since berape hari je kot(ok minggu sebenarnye) tinggal sblum msuk ke bulan 12 yakni bulan disember.maka aku asyik memikirkan perihal yang akan berlaku di bulan doblas.yes i shud call him my december boy!u see,bliau ini lahir pada awal bulan disember = 3 disember 1987.di bulan yg sama beliau bakal menjadi tunangan aku kan.ailaik dat!hik!ramai akan kata aku gatal.ok xpe la,aku x kisah....

. . .

zaman single mingle x reti berboifren dulu,aku slalu tertarik kat budak2 lelaki yg lahir pd bulan doblas.ok bukan cek trikh lahir dulu baru usha muka ok.itu kebetulan.adekah guys yang lahir bulan 12 ini sgt menarik + kiut miut?owh jangan memuji mereka,kecik ati org yg lahir bulan laen.ok aku tade point sebenarnye.juz being excited about december.dats all.owh lagi satu, Daniel Radcliffe yang kuminati sejak kecik (skrg kurang la kot) turut berlakon dalam cite December Boys in the year of 2007.cite tu slow.owg2 yg berjiwe seni(kononnye) je yang mngkin layan cite tu.kwn2 aku cik Awien ngn cik Salwa nk tertido kot mase aku bukak kn cite tu utk downg.hampeh sngguh kalian.haha!

. . .

ah skrg suda mngantok.ape yg harus dlakukan?mngkin perlu tidur.kan2.luse suda exam strusnye.wish me luck kerane aku sangat suka subject2 berkaitan math.call me nerd, I DONT CARE.math is cute! >,<>

Nov 20, 2010

kembali jalani hari2 stress

aku suda kembali ke skudai!ok wuttodo wuttodo??ape lagi,study la sikit2.da cuti ritu x bukak buku pn maka harus la guna 2 ari je lagi ni utk study 2 subject dgn msing2 3 kredit.xpela,salah aku jugak beraye sakan kat umah tu.well,ms balik umah itu sgt excited tgk kabinet2 yg abah buat sendiri.kewl~im proud of having abah yg kreatif!hik3.so balik tu dgn rjinnye keje aku dok dapor je.ah penat pn x kesah cz i was HOME!!how kewl is dat?

. . .

pastu aku jugak spend mse ngn kwn2 sehari yakni pada hari raye aji tersebot.tade kua jenjalan pn tpi lepak umah aku makan lontong + borak2 sal mse depan best ape.bukan mse depan je,ms lepas pn kitorang bowak gak tanpe jemu wpn mase jalan ngn sgt pantas.haha!

. . .

bukan ngn mereka sahaja,aku turut meluang kan mase bersame kekasey(or shud i say bakal tunang?).mnghabiskan cuti bersame mnonton Harry Potter and the Deathly Hollow Part 1 ngan cite Megamind 3D. Dua2 best xdpt nak pilih.hahaha.aku ingt nk jdi org pertame beli tiket harry potter utk dicanang2kan kepade umum.tpi malangnye aku lmbt membeli dan kebanyakan tiket da FULL ok.how frustrating is dat!nak menanges aku time tu.last2 mse kul 1 lebih tu aku hanye dpt bli tiket utk dtonton pda jam 5.20 petang.ok pulang ke rumah dulu lepak2.

. . .

nk djadikan cerita,kami kena pergi amek dak tecik Sabilah sebab die pn nk nengok heri puter sejak berbulan2.dsebabkan kluar rumah lambat sket,kmudian perlu amek budak kecik ini + ujan selebat2nya + traffic light sume nk kaler merah mase ktrg lalu maka hasilnya kitorang terlepas 20 minit pertama tayangan harry potter.xpe2.janji dpt tgk kn.hik3.ujan2 + cjuk2 tu kami lalui.naseb bek cite die best.atleast sperti yang aku bygkn ms bce buku die.saat paling mngejutkan budak tecik itu adela apabile watak feberet die si Dobby itu mati.hahahaha.

. . .

cite Megamind yg kewl bertambah kewlnya apabile tgk yg 3D punye.aku dr dulu mmg suke tgk cite animasi2 ini.impian tgk bersame boifren akhirnye tercapai.naseb bek bliau layan gak cerite serupe itu.kalau x layan nk tgk gak!hahaha.

. . .

strusnya tanggal 20 november yakni besday Sya kwan lama aku, aku pulang ke skudai ini dgn pnoh rase malasnye.selamat tidur d dalam bus dr kl smpai ke machap baru aku bangon tdo pastu nk terkjot knonnye bus tu bwk laju.cet.kau tdur mati ko x sedar plak.sampai kolej tros aku menuju ke cafe kerane kelaparan teramat sangat.byr teksi rm7.70 yg spatotnya rm8 (pakcik tade duit tukar,nak) maka here i am.menggelabah jap utk 2 paper pd 23 n 24 hb.

. . .

ok suda.x sabar utk pulang lagi ke rumah.


Lin Meli


Nov 15, 2010

saya sudah pulang utk berhari raye

esok raye haji!ok slamat ari raye.menu utama pagi esok adelah lontong johor.cewah.itu abah yg masak.aku hanye tukang masak sambal tumis kegemaran adik.cewah.x banyak aku nk cerita kat sini.tapi sape ingat yang aku penah plan nk cite something kat sini,angkat tangan!woh tade sowang pn.ok xpe.teruskan.maka dengan ini ingin saya umumkan bahawasanya saya akn bertunang pada 19 disember.jemput dtg ye kwn2..

. . .

ok done.agk pelik membuat pengumuman d blog sendiri.mcm..apekah????nevermind.sperti yg smua sedia maklum.aku tgh brade dlm mggu exam.omg im not done yet!ok gtg.

lin meli

Nov 10, 2010

susah tidur malam

ye hari ini,semalam,kelmarin,dan hari2 sebelumnya aku bermasalah untuk tidur malam.hari ni kepala da mula berdenyut2 tpi masih teguh lagi duduk di hadapan laptop.ok berhenti mngarut.aku baru lepas tgk cite Lagenda Budak Setan.ye aku mmg lembab tgk cite tu,da berbulan kot kua rini bwu tgk.n hakikatnya da berminggu cite tu dok dalam laptop ku ini tpi baru rini aku bukak and tgk.ape komen aku?

. . .

ms mule2 tgk aku da pk mcm 'dol cite mende ni'.tapi ku tabahkan hati untuk terus menontonnya seorang diri.bukan ape.mase awl2 tu aku rase yg pandai berlakon hanye si cantik lisa itu dan si kachak farid kamil itu.yg lain tu sgt la ntah ape2-sehingga-mematikan-mood-romantik aku.tapi xpe.ku teruskan jua.next aku jmpe yg pandai berlakon adela err ape name die tu.kejap aku lupe harus google.ok que haidar.mtk mf td aku mmg ingt name itu tapi ttbe lupe.ha tu je la pn yg pandai berlakon.haiyok.tapi semenyampah aku kat cite tersebot pada awlnye,akhirnye aku menangis jua.ye aku kuat nanes(bak kate encik ariff) tpi aku x bley tgk laki nanges.cm sedey sgt je.kamu mmg hebat encik farid kamil!

. . .

smalam pn mnanges tgk cite jep0on.hik3.no no,itu bukan tjuk die.mksud aku cerite dr jepun.tjuk die 'I give my first love to you'.mak aih.tajuk je da cm romantik itu.jangan pk aku layan cite chenta jerk ok.aku layan sume cite tpi da tu je tnggal dlm laptop ni yg aku blom tgk.ha tngok2, cite2 chenta ni gua layan last2 je ok.cite animasi harus fes!hahaha.

. . .

ckp sal cite centa,ttbe aku tingat cite titanic yg penoh dgn prasaan suke dan duke itu.ah sdey2.mau meremang bulu roma bile pk prasaan time tgk cite tu.hahaha.poyo.

. . .

hari ini im done with english examination.woih harusla berkata2 omputih.abes 7 page kertas aku pnoh ngn report.leh bygkan x lenguh x lenguh tangan ku ini.tulisan aku kecik ok.sgt la banyak aku mengarot dlm tu td.smoge lectrer ku terharu lalu memberi gred A+ untuk aku sowang.ah mimpi la ko lin.

. . .

esok harus mula stdy sbjct sterusnye.owh knape esok nape x malam ni.ouw,spt yg aku ckp td kepala aku saket.oh bole plak online saket2 kpale ni ye.ah shuddap u.jap lagi mau kacau encik ariff tdo.kol die malam2 bute ini mengadu x bley tdo.mngadenye,pengaruh movie ye kwn2.owh aku x sabar mau pulang.wpon harus study d wktu cuti tapi aku ade byk program utk diisi wktu cuti itu.hehe!

. . .

ah saket kpale saket kpale

tdur time
lin meli

Nov 5, 2010

mari update blog!


pernah dgr ape itu IBS?hehe!siyes ms dlm kelas aku x fhm pn ape itu IBS, industrialized building system.tapi ritu kami skelas d beri pluang utk melawat tapak pembinaan yg mnggunakan sistem ini.meh cni aku xplain.(bangge berade d bidang civil jap).IBS ni owg bina bangunan tanpe menggunakan batu bata tapi hanye menggunakan precast concrete yg da siap sedia hanye tggal utk d cantum je.cm zman kanak2 korang men lego tu kn.cm tu la.


. . .

tiap bhagian yg d smbung tu akn diikat pastu bahagian
yg diikat tu akn dikonkrit.mcm tu la cara die d smbung mnjadi sebuah bgunan.ok tmpt yg ktorang pegi tu aku lupe la ktne(sntiase fail ingt name tmpt).tpi kewl aa..da la gune sistem IBS yg ade byk kelebihan pastu siap gune bahan binaan yg super green (mesra alam) smpi bgunan tu jd sjuk wpn time tu tghari panas gile dol kat lua.kami juge berhimpit msok ke dlm bilik kerja downg but still,x spanas kt lua.cool.mmg da ptot pn gune bahan yg mesra alam d kala alam da x bape mesra dgn kite(byk bencana alam ye skrg).

. . .

meh tgk2 jap...


ni gambar bahagian dinding bertingkap yg diletak konkrit d atsnye.ini la kite panggil pre cast ye ank2.

. . .

ok done!

lin meli

Oct 31, 2010

imagine me as an IR

wah mmg tggi cite2 aku nk dpt title IR tu.hehe.ok stop imagine.somehow pas tgk kehebatan2 kawan2 sekelas yg byk sgt ilmu sal bidang engineer ni aku mjdi sdikit lemah ok.tp xpe.fighting!(terpngaroh ngn cite korea)

. . .

ape kate bercerite mngenai crite korea?hahahaha.mmg ramai kot peminat.x dinafikan.aku last layan cite korea ms skolah mnengah dlu.da bertaon2 aku tggalkn akhirnye sem ni aku layan kembali cite2 tersebot.ok ade stetmen yg bakal kne gelak punye kalau owg taw : aku x penah tgk fullhouse ms skolah dlu.ha,ye!gelak la gelak la.x heran da sbb aku da tgk da sem ni!hahaha.lembab gile aku.xpe,gua kewl.pas layan cite femes tu,aku layan cite femes yg kedua: Boys Over Flower.hoho.komen aku:cite tu best tapi knape pmpn itu stupid cupid armpit sgt.dem.aket ati aku tgk.tgk fullhouse tade la aket ati sgt.ah kachak2 mereka ini.

. . .

ok sepanjang mase ke-tidakupdate-an blog ini.aku telah d datangi kwn rpatku kt cni membincangkan hal kami ber4 yg nth cane huru hara jap.da taw punca dr si mulut longkang itu.ah menci la cite sal die.mulut kalau da longkang mmg x leh nk wt pe dh.

. . .

ok,da lepas 12 malam.maka aku berada d dlam mggu belajar.omputihnye study week.mngkin perlu berhenti d sini membace kitab2 pelajaran T_T

. . .

will be updated soon.aku ade story mory yg cm xcited nk report kt cni.wee~~

aLin meLi

Oct 20, 2010

it's october!

sebenarnye sepanjang sem ni busy(as i alwez mentioned before).but thap kritikal itu terjadi di bulan ini-oktober.date line sume assignmnt and project adela d dlm bulan ini termsok deretan test 2 ye kwn2.bertenang2..

. . .

2 3 ari ni aku baru memikirkan betapa kerdil diri ini kalau nk d bandingkan dengan kepandaian classmatesku yg sgt hebat mengaplikasikan ape yg kitorang blaja dlm kelas kepada semua pemasalahan yg ade dlm civil engineering.dan sume ini buat aku tertanye2.why on earth did i choose dis course b4???honestly said here aku adela budak yg setia ngn math.sgt suke smpi x pnah ponteng kelas2 math.x tipu ok!jadi aku sgt bergantung kepada fakta2 nie.agk kurang utk aplikasi mende civil engineering nie.kalau aplikasi math insyaallah buleh.tp knape aku d sini??d bidang ini? (but better la drpd aku ade d bdang medik-so not me)

. . .

ok biarkan rase rendah diri itu d situ.smalam telah djelaskan dengan perkara yg pernah menyerabutkn otak yg tade kaitan dgn pelajaran.ye,hanya kerana mulut seorang perempuan yg sgt biadap,serabut beberapa idop org d sekeliling aku.aku harap perempuan ini cptla brubah.dan jika bernaseb bek dan die membace entry ku ini aku ingin katekan kpdnye : berhenti la bercrite sal org yg kau tak knal, and siyesly kau x comel spt yg kau suke nyatakan kepade laki2 d dlm kelas kite itu.i hate u.

. . .

bercerite ttg prasaan benci ini.ok rmi la yg terlibat dgn prasaan itu.tpi ntah ape dosa seorang kanak2 lelaki yg baru lahir kerane aku spt tidak akn suke bliau.tpi xpe.akn dtg mngkin aku akn idop dlm keadaan yg lebih rasional lalu melupakan kisah silam dan melayan kau budak bayi sbb knak2 comel yg aku suke geget.berhenti merepek.

. . .

beberape kali juge dalam bulan ini adik me'mms' gambar rumah yg sedang d renovet dan aku berase tersgt la x sbr nk cuti utk mngkin berehat2 d rumah itu.ok abh da bagi keje soh aku cat rumah nnty. T_T
nevermind,i miss my home.

. . .

abah pesan blaja rajin2.ok suda.jumaat ade test.

alin meli

Oct 7, 2010

bunga dan perempuan

Bunga memang sinonim dengan perempuan kan? dulu masa kecik2 aku slalu heran knape la perempuan mesti suke kalau di adiahkan bunge. ye la, bunga tu kan dalam 2 3 hari akan layu jugak.so bunga ni sebenarnye menandakan ape? cinte? so adekah cinte itu akan layu mcm bunga? ah berhenti mengarut.

. . .

Bila aku suda agk dewase (ehem2), aku pn mula mengharapkan yg seorang lelaki akan adiahkan aku bunge. ok dalam dunia ni aku rase bunga je kot perkara semulajadi yg ade kaler2.bile bunga tu djadikan sbg adiah so perempuan BIASANYA akan rase mcm 'ouw...so sweeettt..'. ye, kerane bunga itu indah. jadi ape la salahnye adiahkan girlfriend korang bunga kan?bukan beratus2 pun harge die.kadang2 yg sekuntum je pn lagi perempuan suka.ok yg suke sejambak ade brape ratus kuntum tu BIASANYE adela pompuan yang suke menunjuk betapa bruntungnye die diadiahkan bunge kepadenye.so-wut-eva.

. . .

jadi bile da ade bunge d tangan, maka bermula la adat resam org skrg.KAMERA pliz.click3!

ah sungguh gedik diri ini


muka harus poyo baru org terharu

ok suda nnty org meluat.

. . .

smpai layu pn aku ade amek gmbr wt kenangan..hahaha.xperlu aku post gmbr itu.

. . .

ok kalau x dpt bunge dr boifren,xpe2, dont worry.xperlu sedey mcm kematian kucing.mereka masih sygkan anda.mngkin cume sifat keromantikan itu kurang.bersyukur la atleast dia SAYANG korang kn. ok da x nak gedik2 mintak bunge lagi,hik3.

---aLin Meli---

Sep 28, 2010

aku tiada fokus

OWH serabut bile pk sume kerja2 yg setiap lecturer bagi.itu baru pk blom start buat lagi da serabut,haih ape nk jadi dgn kau ni Lin.anyway bukan aku je yg tataw nk jadi ape ni.classmates yg len pn berfikiran yg same.aku slalu dgr ramai yg merungut SEM INI SANGAT DASYAT.it is!!!aku btul2 x sabar nk abiskan sem ni n pergi sem depan yg lebih merilekskan.rileks2 la bwu result kau leh best dowh.bile x byk keje kau x tensen,bile x tensen mmg ade byk mse utk kau study.ok ini bukan alasan utk aku malas study ke ape.tapi aku sgt penat ok!

. . .

minggu ni FKA atau Fakulti Kejuruteraan Awam UTM (aku mmg rajin menaip) adekan 'Sustainable Week'.ok sebenarnye aku x ingt name minggu tu.hahahaha.nmpk sgt aku tade kuasa ape2 dlm program tu.i bz ok.remember dat. >,< mggu ni kononnye nk menggalakkan 'mesra alam' itu dalam cmpus.ade la seorang hamba Allah ni menggalakkan campus bgi basikal kat sume org instead of spending money on laptop.hahaha.bagos la lu bai.aku pun ingin basikal satu!wlaupun cuaca panas kan skrg,tapi kalau berbasikal ramai2 cm kat jepun tu cm cool gak kan.ah~~ *berangan* erk.tapi mngkin ntah pa pe kalau pakai baju kurung pastu berbasikal T_T seksi u.

. . .

sejak kebelakangan ni aku asyik mimpi macam2 cara nak mati.apekah???no no no.aku xpnah pk nk bunuh diri ke ape.itu sgt mnakotkan ok.aku ade SEDIKIT iman lagi utk halang aku wt mende yg bodoh itu.jadi aku pn byk fikir jugak knape harus mimpi mende2 yg mcm tu.tapi xpe la.itu hanya mimpi kan.

. . .

aku ade laptop baru.did i mention that before?tadi tetibe aku merindui hp mini aku yg x bape nk lama tu.x smpi setahun aku membelinya dlu.xpela,jdoh kite xpanjang incik hp mini munge2 yg kiut.aku akan sentiase mengingati kau.mwah!
ok ape aku mengarut.

. . .

nmpk nye skali lagi bikin entry tade hala tuju.ye aku mmg begini.
assalamualaikum(wajib jawab ye kamu)

---aLin meLi---

Sep 25, 2010

untuk incik ariff =)

**entry ni spesel skit.sape2 meluat nk bace,syuhh2,men jaoh2.(tpi jan lupe dtg balik.ngee~)**

. . .

saya kenal ariff suda lame.sejak 2006.lame kan?tapi kami kwan je masa tu.n kami juz keep in touch melalui sms je.ok sms ni tade makne yg jiwang2 bagai tu.err,mende yg kitorang msg kan ntah aku pn tataw.tpi mmg tade lgsg unsur ayat mengorat cm yg laki2 slalu buat tu.sbb tu aku kwn dgn die ni lame.hahaha.

. . .

kwn punye kwn pastu ntah knape nk jelez2 bagai bile die sbut2 name perempuan len.kejadian ini berlaku mse taon 2008.lame w0o bwu timbul cemburu2 ni.ahaks!sblum tu aku je yg slalu sebut2 name laki2 yg aku suke sume.die layankan aje.tp bile tetibe die berkenan kt sorang pompuan ni,mmg mggelabah cicak jap aku.mse tu xde makne nye aku nk mengaku aku jelez.hati mesty mau kental beb.lalu aku layankan jugak sampai die da x suke pompuan tu.owh2,jangan salah faham.bukan aku hasut2 die x ske pompuan tu ke pe.aku bek.hati mesty mau ikhlas tlong kwn.die pernah tanye aku nk bagi adiah ape kat pompuan tu.hoh,pedih siot.ngan muka ala2 tade perasaan aku bagi la mcm2 idea,siap ade beberape idea aku kne kutuk.cet.aku mane taw.bf pn tade lagi time tu.sian kan aku.

. . .

pas die da x ske pompuan tersebut kitorang kawan lagi cm bese.aku da rase bese2 lik ngan die ni.haha.mngade.dalam hati ada taman.x mekar lagi je bunga2 tu.haha.tapi kitorang mmg makin rapat mse taon 2008 ni.kalau aku x msg bukan men lagi die kacau aku.malam2 aku nk tdo da mtk teman bagai.mngade2 ye,hahaha.sampai la satu mase tu die ckp aku ni lain (bunge2 da ati tu),x cm pompuan len(owh ini ayat feberet laki,sile amek note),die sentiase rase nk reply msg2 aku sbb die cpt boring kalau ngn pompuan nie.sejak ari tu,die da mule ngade2 panggil syg...

. . .

aku mmg x ske btol laki yg blom jadi bf ni pnggil2 aku syg bagai.bukan pe.pompuan kan cepat cair.mase tu aku x nk ade bf sbb aku fed up ngn pangai laki2 yg aku pnah kenal (hoh nostalgia yg x bape nk best).aku slalu marah die kalau pnggil aku syg.smpi lame2 aku x sedar bile,aku da start simpan msg2 die yg ade word syg.wkakakaka.bukan takat tu je.kitorang da mule ckp sal mase depan.padahal x pnah pn declare pa pe ngn die.

. . .

tanggal 21 mac 2008 tu..aku mmg blur x taw ape hubungan aku ngn die.maka kuatkan smngt tebalkan muka bertanye 'kite ni sbnarnye ape ek?' dan dengan slumbernye bliau berkate 'kite ni manusia la.wkakaka' T_T seb bek time tu aku menyukai die.jadi x rase nk marah2 sgt time tu.hahaha.borak punye borak akhirnye dgn penoh kemaluan(oi jan pk len),kerana die ini sgt2la pemalu dan gedik,die tanye sudi ke x jdi gf die.hehe.ok ayat xde la cm romantik2 tu @mcm yg aku taip,tapi ade la.mane leh post sini.bia aku dan die je ingt (ok smoge die ingt jugak).

. . .

first date mmg best.sumpah aku neves.sbb kite MAYBE la kot x kan layan die mcm mse kite kwn dlu kan.tpi yg mngejutkan fes date tu x same la mcm yg aku bygkan--pnoh senyum malu2,makan cover2,ckp x bape nk byk,pastu wt muke ala2 comey gitu--owh bukan begitu ye.fes date kitorang byk gile yg kitorang bowak,n pagi tu je aku makan 2 bgkus nsi lemak(sumpah lapa tggu kedai bukak),pastu isi mase tgk wyg ngn jalan2.biasenye aku akn bosan kalau jalan tapi x shping.tapi dgn die ok je kot.hehe.alhamdulillah kitorang serasi n sejak tu aku pasti ngn yakin nk kapel ngn die..

. . .

owh byknye flashback.zman awl2 bercinte mmg indah2 belaka.skrg da 2 taon la kirenye bersame sbg kekasey kan. >,< skrg da makin byk fhm (fhm la jugak,laki sume plik.hahaha) pangai die.da knalkan jugak kat fmily and aku da knal fmily die.rase bersyukur sgt diberi nikmat berchenta ceni.so here i juz wanna say dat i love u so much incik ariff.hope syg ni kekal smpi bile2. =) *ok agak malu jap wt luahan perasaan di sini*

sekian..

dgn pnoh rase chenta,
aLin meLi

Sep 21, 2010

ketidaksihatan dan aku

owh seksanye aku dua ari nie.d takdirkan untuk sakit perut dan cirit birit (seb bek x munth).ntah ape ntah yg aku makan.yg pliknye aku dgn abah je yg saket.abah lagi terok smpi muntah2.pagi tadi aku ke klinik sbb smlm aku mmg x larat nk berjalan pn.niat di hati slain nk amek ubat,aku nk paw doctor tu barang MC sehari dua.hahaha.

. . .

pas aku cite masalah dalaman aku kat doc tu.die tye sikit2 pastu ngn ilek nye die kate "saya nak amek sikit wat sample".dem.sample??mase tu agak mnggelabah cicak.klu air kencing itu mngkin la bole d pakse2.tpi jika kesakitan aku itu,apekah???pas die nmpk aku cm terpinge2 die pn xplain amek sample tu utk taw ape jnis infection yg buat aku cirit birit itu.ok xpe.setelah memakse hampir setengah jam....TADAAAA~!sumpah busuk(ok mngkin x perlu cite d cni).

. . .

rupe2nye ade bacteria dlm bdan aku.dem.mende ape ntah aku makan smpi ade bacteria nie.tertanye2 gak aku.x leh nk teka dpt dr mane sbb aku mmg byk beraye mcm yg aku mention kt entry sebelum ni.tpi pedih w0o.rini aku makan x smpi sesenduk pn nasi.owh this is not me. T_T

. . .

the end..


---alin meli---

Sep 19, 2010

raye di johor

da lame da rasenye aku merungut x nk beraye kat johor.but so far kewl gak pe.hehee.duet raye pn dapat gak wlaupon hakikatnye umo ni da 22 taon.mngkin sebelum ni aku malas nk raye sane bile memikirkan keadaan umah arwah nenek aku tu kn.tpi da gotong royong ngn bapak aku bersihkan umah tu so agk selesa la plak.penat tpi puas ati gak aa.

. . .

sume owg cite raye.so aku nk bercrite gak!!tpi tade ape pn yg nk d critekan tu.haha.aku bukan budak2 nakal ade cite sal mercun (takot dol).aku juge bukan budak sekolah rendah nk crite bape kutipan duet raye aku taon nie.hahaha.ape yg aku merepek nie.ok raye pertame aku x ingt aku buat ape.owh ujan lebat pagi itu.agk mnakotkan..yela,raye...jumaat..hujan..kilat...petir...erm,faham2 la kan.hehe.sedar x sedar dr pagi smpi petang kitorng g beraye umah sedare.

. . .

esoknye raye kedua ade perjumpaan ahli keluarga +sedara mara ikut salasilah keluarga belah arwah nenek aku tu.meriah la jugak.buat smyg jemaah same2 +bacaan yassin,ade slide bagai.tpi pling best bapak aku dpt skali 3 adiah!adiah penghargaan ngn cbutan bertuah.haha.dgn bergayenye aku yg bwk lik sume adiah2 tu umpama aku la yg bertuah itu.ok yg ni pn lepak kt tmpt itu dr pagi smpi petang.penat dol.ngan panasnye lagi.BERBAJU KURUNG lagi.

. . .

raye ke3 pon same.dr pagi kua beraye.tpi kali ni da malam bwu lik.gerak dr btu pahat ke simpang renggam.jaoh gak tu.seb bek bukan aku yg drive,wkakaka.owh lupe memention bahawasenye lik jhor ritu aku test bwk kete dr kl ke jhor.hehe.itu fes time.tpi sofasogud~~

. . .

esoknye kitorang gerak dr simpang renggam ke jelai negri 9 utk amek mkcik aku d sane.alang2 di situ kitorang stay satu malam situ.pagi esoknye baru bergerak pulang ke KL.jalan x jem.best w0o.n petang itu adelah pertemuan dua kekasey yg telah lame tdak berjumpe..ah heaven~ <3 2 ari seterusnye adelah hari2 utk deting.haha.2 movies kitorang tgk same.piranha ngn the king of fighters.piranha best gilerious.puas ati kot tgk.tpi the king of fighters cam hampeh.mnguap bribu kali aku tgk kot~!aku ingtkan best la cite tu cm cite game lawan2 yg len.ces,mmg meleset.ntah pa pe.mnyampah2!

. . .

ok rini aku bwu smpi skudai (iye aku d kolej yg mmbosankan ini).kali ni x bwk kete la.abahku yg baik hati menghantar aku ke sini.time kaseyyy abahhh.syg abah taw >,< sedey gak la mase kne tggal kat sni.cis.cuti ni kejap sgt.smpai2 cni tros mamam mggi.mluat lak aku. T_T

. . .

owh mnghrib suda.mngkin harus berhenti d cni.. mwah2.


--alin meli--

Aug 10, 2010

the 22nd years old of me...

semalam genap la umo aku 22 ta0n.ok x rase tua sgt pn =p dlu mase kecik kan aku sllu pndang owg yg umo 20-an ni sbg owg dewase yg leh dkire sbg tua.hahaha.tpi bile da merase sndiri umo 22 taon nie,x banyak beza p0n sbnrnye ngn taon2 sblum nie.ok psan mude.haha.mngkin aku lebih rasional kot skrg. ^_^ v

. . .

9 0gos lak besday abah.jumaat ari tu aku balik kl.wat suprise kat abah.bliau tataw pn aku balik kl.alhamdulillah aku slamat smpi umah kn.mmg muka abah terkejut gilerious tgk aku ttibe ade dlm umah.best taw bile tgk mke owg yg kite syg ni epi.so aku n adik celebrate awl bsdy abh.ibu pn nmpk epi je.so far mmg bermkne gile la aku balik ritu..

. . .

tapi dlm idop x stiap mase kite akn epi kn.dlm epi2 aku balik tu gak,terjadi la persengketaan antara aku ngn kezen ku yg aku da knal n tgk die sjak lahir lagi.btol ckp org,manusia ni brubah.kezen yg aku knal scr rapat ni mmg da byk brubah.mngkin dlu bole la die anggap aku ni adek badek die gak.tpi skrg nie jgn kn adek,nk ngaku sdare pn l0m tentu tu.sumpah aku benci gile ngn laki die yg byk efek fmily die n fmily aku.n skrg,somehow aku da membenci kezen aku gak.ye,cinte ptut dsebarkn tpi kalau owg da layan baik2 tapi die balas wt pangai cm taik ptot ke aku nk syg die lagi?duhh,i hate u!

. . .

ok ri ni smua org sbuk cite sal puase.rini 1ramadhan beb.maka ramai aa yg kenang2 lik zman mude mudi ms blaja pose dlu.saat pling gampang aku pnah lalui adelah bile aku jarang pose ms kcik dlu.jadi aku fikir sume org pn x pose cm aku nie.dgn slumber mse rehat (skola rendah dlu) aku makan gule2 lalu mngoffer gule2 tu kt kwn aku.skali die ckp die pose.sentap dol!hahahaha.sjak tu aku blaja pose wp0n stiap taon x pnah ckup time tu.

*skrg aku insan bergune ok.tade nk ponteng2 puase nie.buang mse jerk.wkakakaka*

. . .

ok arini aku byk keje.chow~!

---aLin---

Jul 28, 2010

bila masa tetiba jadi lapang

skrg aku ada kat bilik sendiri di kolej.hari ini berasa sedikit menyampah bila kelas BI d batalkan. no,no,no.jangan ingt aku sgt suka kelas BI.tpi aku sgt menyampah bila aku da prepare utk presentation,tetibe presentation tu dtangguhkan pula.isk3.buang masa btul. *geram*

. . .

minggu ni ramai kawan2 aku pulang ke kampung halaman msing2.ok belum cuti raye lagi ye.mngkin mnggu ni ade la cm sdikit lapang,maka d0wang pun balik la.aku pn memula plan mau balik lepak2 kat umah.tpi abah n the rest of my fmily g ke muor plak ade kenduri d rumah sedare.ok xpe,mngkin perlu blaja je sabtu ahad nie.

. . .

ok pagi td dkejutkan dengan cerita penemuan mayat kat area fakulti aku k.aku tataw the whole story,mayat tu pn x sempat aku nk tgk since time tu aku ade kelas(dpt tgk pkcik2 polis + forensik jerk).maka malam ni harusla tgk berita d tv3 kalau ada liputan tentang itu.menakutkan pun ade gak.nk d jadikan cite,tgh2 usha tempat kjadian tu kwn aku terjumpe henf0n n0kia idamannya edisi ori punye.tpi dsbabkan itu 'tmpt kjadian' maka x brani la bliau nk rembat henf0n tu.maka dgn sifat murninye(knon je.haha),die memberitahu salah seorang lectrer yg kebetulan lalu kat situ.lctrer tu pn g tye pkcik p0lis.dan d0wng kate f0n tu tade kne mngena ngn mayat tu.maka menyesalla kwn ku itu kerana x merembatnye awl2.aku hanye mampu menggelakkan beliau.haha!

. . .

ok next time klu free mau cite sal k0lej ku ini la.saje nk bagi bayangan kat org luar sal kolej yg x seberape (tpi mahal) nie.haha!

. . .

*masih gile shawl*

---aLin---

Jul 24, 2010

berjalan2 di hari sabtu


secare siyesnye aku ingin memberitahu yg aku sgt banyakkkkk keje mnggu nie.ok mngkin itu normal.but senior aku kate sem yg kitorang lalui ini adelah sem yg plg bz die pernah rase. mngkin betol ape yg die ckp sbb kitorang ade byk assgmnt wlpn assgmnt2 itu blum lagi dtangguh2 kerjanye.rase cm x benti plak wt kje.assgmnt2 tu dtg dr stiap sbject yg kitorang amek sem ni.SETIAP sbjct ok.dtambah lak ngn report utk lab.ah bosan.

. . .
ok bz2 pn,sempat lagi rini kitorang (aku dan kawan pompuan bername salwa) klua jenjalan pegi ke City Square.ini la
tmpatnye..

kami bergerak ke sane dr kul 10.30 pagi ye (cm nk g kelas bak kate awin kwnku yg lgi satu tu).dsbabkan aku ngn salwa ni cm gile sket bile smpi kt tmpt shping,jdi kami rase perlu la kami gerak ke sane awal.lebeyh afdal kate org.kami pergi nek bus ye.begini la idop org2 yg tade kenderaan..

da sampai sane straight pegi tgk baju2 d padini.ok ilang ingatan jap.bla bla bla.ttbe aku lapa.maka aku ajak cik salwa pegi makan.mcD penoh.
maka utk pertama kali nye kami mencube makanan d Season's.ok tgk menu je aku da terliur.sumpah aku lapa gile time tu.ntah knape aku pilih nk makan bihun tomyam + caesar salad + chocolate shake.ah sume itu sgt sedap setelah ianye berade d hadapan mataku.ok burn RM35 aku utk itu.tpi kenyang.cik salwa pun buat muke kenyang + puas ati.ah kenyang..dua mngkuk utk aku,dua lagi salwa punye.haha.mtk mf la tnjuk yg da licin je.mse mule2 dpt aku telah makan scr rakus.haha.

da knyang,da shping,kitorang balik nek bus cm kit
orang pegi tu.bus ni lalu danga bay.so pemandangan pegi balik CS-taman u tu mmg best la.tapi bus yg kitorang nek ni punye la goyang,da mcm d buai lak rase.mmg aku nk tertido pn.tpi seb bek bus tu bsing.bunyi cm tayar bus nk tercabut.siyes,x tipu punye.salwa dok sbelah aku muke cuak je.

. . .
ok seterusnye bus tu benti kat jusco.alang2 da smpi jusco,maka aku beli la buah durian.rm18 ok utk 7-8 ulas.xpe la,janji lepas ank tekak aku yg tggu duyan da berhari2 nie.haha.sedap gile dowh.ok kt jusco ade sale.mase aku lepak2 tggu bus nk balik utm,aku amek gmbr jusco yg slalu menjadi punce duit aku abes.
ok sape plak dating tue.

. . .

skrg aku penat.plan mau wt assgmnt ngn awin.tpi nmpknye hanye tggal harapan.hahaaha.


gud nite my dear love.

---aLin---

Jul 17, 2010

tips untuk bajet

aku bukan la seorang pelajar financial utk mempoyokan diri sendiri wt entry sal bajet.tapi stelah menjadi lebih matang (kalau nk dbandingkan dengan dulu tu),aku lebih byk pk sal mase depan.fokus:setelah tamat pengajian.hehe!

. . .

so far aku da ade simpanan tetap yang aku x sntuh.ok la tu kan drp tade lgsung.ok2,kembali kepada tips.utk student ye kwn2.

* student mmg sntiase ade duit d awal sem.ape kate mase korang da dpt duit biasiswa@pinjaman tu,tros la simpan dlm 2,3ratos kt dlm bank yg korang mmg tade kad ATM nya,juz ade buku je.kalau join buku pelaburan kat mana2 bank pn da kire ok da beb.mnurut dato' siti nurhaliza a.k.a penyanyi tersohor negara ni,bliau pn menyimpan duit kat dlm bank tanpe kad ATM,buku je sudeyh.ok la,kate la klu korang kedekut sgt (mngkin mcm2 nk bli maka bajet utk simpan tade),simpan sratos je pn da ok weyh.x rugi nye p0n.

* itu sal simpanan kat bank..mngkin perlu tabung2 emergency plak ke kn.ok biasanya pompuan ni kalau beli pa pe mesty x ingt kat mana duit dorang pegi.nnt mula la kua ayat cam 'aku x shping sgt pn tp npe cm duit tggal sikit ni'.suda la korang.tade toyol nye nk curik duit dlm bank korang tu kalau bukan korang sndri yg kua kan. =p
utk org2 begini,sile la tulis @catit d dalam satu buku nota kecik snarai mende2 (merepek @pn tidak) yang korang da bli.xkire la mende tu semurah 20 sen atau semahal mane pn.dr situ mmg boleh nmpk la prangai korang mcm mne.da tulis tu sile TOTALkan utk sehari punye blanje.bile da total,amek kalkulator(kalau hebat congak je la) kira 20%(atau bape pn yg korang nak) daripada ape yg korang da blanje tu.pastu SILE LA MENABUNG.

ok cth:satu ari ni korang blanje rm10 dah(yela tu semurah ini).pastu korang amek 20% drp nilai tu.tup2(tekan kalkulator) 20% = RM2.maka hari itu rm2 akn dsimpan d dlm tbung.makin byk korang blnje,maka mkin byk la korang menabung.klu cm aku ni,aku mmg kedekut nk simpan duit dlm tbung.maka aku akn berjimat2 supaye msok tbung tu sikit je.tpi bak org melayu kata 'sikit2 lama2 jadi bukit'.ye,membukit la duit korang d mase akn dtg nnt.da byk t simpan dlm bank plak ye!


* ok utk yg sgt2 da kering plak(mngkin da shoping terlebih mase awl sem),korang x payah la kot nk bia perot korang tu kosong.ape kate korang bli je nsi ngn lauk mse tgahri tu utk d buat makan tghari n petang.da tade duit buat la cara tade duit.jgn nk demand nk makanan yg pnas2 je.biasenye ape2 brg pn dlm dunia nie,lagi byk kite beli,lagi berbaloi.ok mngkin bukan sume,tpi kebanyakannye cmtu la.tp jan jdikan alasan utk shping scr byk2 ye.ok bli nasi ngn lauk utk tghari n petang.xyah la lauk nk byk2,mewah2.yg ckup wt korang kenyang ok la kn drp dok makan meggi je(wpn megi tu sedap). T_T

. . .

ok ckup la tu.bgi tips byk2 pn blum tentu korang ikut. =p
tpi kat cni aku nk bgitau la.kalau simpan duit byk2 dlm bank,korang akn dpt interest kot name die(aku bukan student financial) drp pihak bank stiap bulan.x kire la sikit mane pn,atleast dpt duit free drp ko simpan je dlm tbung ko tu.kan3...

. . .

slamat menabung! =p

---aLin---

memori bertaut kembali

pergh tajuk nk gempak je.haha.maka dimulekan cerita,ada la di suatu hari yg panjang itu,aku dengan penoh komitednya mengemas rumah.setelah membelek2 bahagian buku2 lame yg tersimpan (bertahun x sentuh),jari jemariku telah menarik sebuah buku conteng yg masih kelihatan cantik.aku sangat teruja untuk melihat isinya.maka aku buka helaian buku tersebut....

"wow!!code lame aku siot!!"detik hati nuraniku ini.walaweyh.tulisan2 yg menyerupai tulisan jepun + cina itu adelah tulisanku.but of course la itu bukan la sebuah penulisan cina mahupun jepon.ok i was sooooooooo xcited by that time. *snyum sorang2*

. . .

ok ari ni sabtu.mnggu pertama semester mmg x banyak sgt keje(ok tipu.banyak je aku wt tdi).maka bile ade mase terluang,aku pn duduk2 lalu mngamati buku yg telah aku temu kembali stelah bertahun lamenye.err,last time aku tulis something kt buku tu,mse taon 2006.kire lame la tu kn.hehe!so aku habiskan ptg tu dgn mentranslate ape yg pnah aku catatkan kt dlm buku tu.

aku tataw la kalau ini perkara biase kan.tpi aku rase owg lain pn penah je kot cipta tulisan yg pelik2 supaya dowang leh tulis pa pe je yg downg nak tanpe dapat dibace oleh owg laen.well,itu la yg aku buat.ape yg wt aku xcited adelah aku jmpe balik ''kod2'' lame tu.so tadi aku start la menulis diary kembali lalu membiarkan nye bersepah d atas meja.haha.best kot.kalau nk tgk dtg bilik aku bace.translate tgk!ade bran??haha.

. . .

msuk ari ni da 4hari kot tade letrik kat plug bilik aku.siot tol.free2 aku dpat 4 plug(owg len dpt 2 je) tapi aku x leh nk guna plak.mmg sadis.ssh kot nak online,dgr radio,gayut2 smpi btry fon abes.tekanan perasaan aku!!skrg aku online kt luar dr bilik aku.sini ade ruang utk owg lepak2.mmg berselirat la wayar aku wt cas btry fon ngan lappy.

bukan tu je buat aku tertekan ritu.lpt0p (ok sbnrnye noteb0ok,mls taip pjg2) aku ni pn nk buat hal plak.hari tu aku da update blog dgn memberitahu yg aku x leyh tekan satu urup ni kat keyboard aku ni ha.urup itu adelah hurup M!yeay skrg da leyh tekan2. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!
haha.tapi mslahnye skrg button ENTER aku ni plak cm salah letak.tekan pn susah.harusla pegi jmpe abg CC tu utk bantuan.ok nmpknye senin nanti.

. . .

pegi makan sorang2 kt cafe td terserempak plak ngn membe lame(x lame mane pn) aku yg penah sekelas ngn aku mse diploma dlu.x bleh dowh jmpe die nie.mesty byk gile mende nk bowak.hahaha.so smbil makan tu kami chit chat kosong.hoh.itu mmg keje owg pompuan.time makan pn nk bowak gak.laki cmtu ke?laki akn bowak time minom2 je.time makan=*sunyi*.btol x?

ksian member aku nie.die dpt kolej bwah(kne turun bukit utk kesane) yg mmg tade cfe.dlu aku ade mention kecuakan aku sekirenya dpt kolej tu.tp alhamdulillah aku dpt kolej yg ade cfe.mmg konyang la den makan bihun hongkong td weyh!!haha *senang ati prot kenyang*

. . .

ok da update! ^_^ v

---aLin---

Jul 13, 2010

hari ke dua kelas!

ok lptop nie x bleh tekan hurup sebelah 'n'.tataw ke btape pentingnye urup tu???aaaa,cane nie~~bek skrg harus cube update tanpe urup tersebot npknye.

. . .

harini ari kedua blaja.tade ape sgt la kot.all(translate kn pliz,ak x leh tulis perkataan itu) sbjects ckp sal intro jerk pn.ok itu aje.ssh nk taip tanpe urup itu =(

---aLin---

Jul 10, 2010

sem baru--> skudai

aku da slamat smpi skudai.smlm lagi sbnrnye.jumaat lepak kat kg.yg best dpt makan durian mak ting bawak.haha.sape mak ting?itu mak cik aku,adek kepada abah.ehekz.

. . .

aku dapat bilik s0wng,mcm yg tertulis kt aimsweb ritu.so far...so GREAT!!lapang gileri0us.aku ade dua almari,dua meja,n satu bilik ni is my space!best k0t.bebas jerk aku nk buat pa pe @PAKAI ape2.ok jgn bygkan ape2. >,<

. . .

smpi je utm smlm,mmg straight tros ujan gile b***.mmg kuyup jap la aku kerane ngn pandai nye aku g jalan kt tmpt yg hujan.sedangkan tmpt yg leh berteduh tu ade.stlah 'kepandaian' itu ilang,aku gune tmpt yg teduh sikit.hahaha.tpi siyes penat angkat brg2 yg x bape nk banyak tu(tp sgt byk pd pndangan abah).pas mandi wangi2 aku kemas bilik.kesimpulannye:bilik itu sgt BEBAS.ok berhenti mengagumi bilik sendri.

. . .

wlaupun terdapat segala jenis kegembiraan ade bilik ni,aku da jumpe satu perkara yg sgt mnjengkelkan.aku bsuh baju tdi(ok rajin gile kot),pastu time nk menjemur baju tu aku mendapati ruang yg tinggal utk aku gunekan adelah sgt sedikit.ntah anak sapa ntah jemur baju x pakai hanger ye.punye la byk space die amek juz utk beberape helai pakaian die yg dkat nk kering tu.jap g aku letak je baju aku situ,kalau basah bju die tu taw marah lak kan.maka aku alihkan bju2 itu.amek space sluas2nye!yeah!sok aku mau letak kertas 'sile gune hanger.ampaian ini utk kegunaan ramai'.ok x kejam sgt kan..aku mmg baik. ^_^ v

. . .

esok pagi kelas start pukul 9.harusla ade kelas itu ye.jgn time aku da dtg,bersiap awl2 pagi,ttbe tade lctrer.mmg mcm hape la kn.dok utm ni(kolej ni sbnrnye),kne bersiap awal kerana perlu menaiki bus yg utm da sewa utk student2 x berkenderaan cm kit0rang nie.ritu kwn aku pernah tanye, 'x rase sadis ke weyh umo kite suda smakin DEWASE tapi g kelas nek bus bramai2'.haha.tergelak aku seketika.

. . .

owh pagi tadi makan roti 4 keping.skrg suda pukyl 1:44 petang.harusla lapar kn..ok crik kwn p makan!

---aLIN---

Jul 8, 2010

aku dan skudai....ok tade kaitan.

ok aku rindu kaler ini.troskan!

. . .

es0k aku akan gerak balik kampung dlu.luse bwu balik utm.kg aku d simpang renggam,johor.pnah pegi?da smpi,lepak2,maybe malam jalan2 ke batu pahat lak.itu kalau ikut kebiasaan la.pe best batu pahat?hehe.bese nye kitorang ske g ....(ok da lupe name) PACIFIC kot.pas jalan2,shoping2, pegi umah sedara lak makan2.haha.sedap w0o.bese nye aku akn order mee bandung.ah~~

. . .

ok esok laen sikit dr kebiasaan coz esok kitorang nek VAN.ye,berhenti pk 'byk gile brg ko lin nk bawak lik utm'.no,no,no~~hahaha.bukan ape,mkcik aku ikut gak jalan2 nnty.tmbah lak mak aku kn pakai wheel chair.maka perlu kan kenderaan yg lebeyh BESAR ye.tp sbnrnye brg aku agk byk la kot.da sem lepas ritu punye brg aku bwk balik sume.hihi.

. . .

ok siyes.tade ape yg menggembirekan utk pulang kembali ke skudai.kalau ade pon juz nk jumpe kwn2,gosip2,cite2 sal cuti,LEPAK2....ok itu aje.knape aku x tulis shping2?sebab awl sem leh kire ngn jari bape owg je yg smngt nk g shping.haha.perempuan kn..lumrah la tu.ye2,ak taw x sume pompuan same.tp ape slhnye melumrahkn perkara yg suda menjadi KEBIASAAN owg2 d dunie ini.bek,merepek!

. . .


carik2,mane aku???haha.yela2,aku taw org akn lebih suke cuci mata dr crik aku yg bukan sape2 nie.xpe2,take your time.
ok itu name nye classmates.kalau nk snarai name dorang nie..err,x payah la.ak sndiri x apal sume kot.kdg2 knal muke je.heuheuheuhe.tp dlm rmi2 ni ade aa kwn2 rapatku.geng2 gosip itu sume.ok mngkin bukan bergosip.kami pnggil itu sbgi perbincangan mngenai prangai2 org d skeliling kami. ^_^ v

. . .

aku kenyang da makan kepci.esok besday ibu.maka akn meraikannye d johor mungkin.besh2.aku suke bile ibu mnjadi excited.hik3.kwn2,tiap perkara yg terjadi dlm idup kamu itu ade hikmahnye taw.mngkin kdg2 x rse hikmah tu,boleh pk sebagai 'tiap yg jadi itu ade sebabnye'.percayela~~


---aLin---
enj0ying every moment in my HOME

Jul 6, 2010

oprah winfrey

hehe.pagi2 tade keje tgk oprah kt hallmark channel.nape pgi ni ttbe nk update blog cerita sal oprah?hahaha.gedix.tadi topik dowang berkisar tentang dunia keibuan ni.ok da tade cite len so aku layan je la.hehe.ni omputih punye ibu2,maka dowang byk sgt merungut sal perubahan hidup pas dpt anak nie.org melayu cam tu jugak ke ek?nak tanye ngn mak aku,segan la k0t.haha.

. . .

ok aku ade sorang kezen yg ade ramai anak.ape yg aku tgk,mmg srabut mse downg men kejar2 jerit2.argh!klu nk kua jalan2 pn susah je nk jage sorang2 tu.mmg la da ada yg umo tua sikit.tpi yg tua tu isu die lain plak ek?jadi ape kesimpulan yg aku nk buat adelah,kalau rase x pndai nk jge anak,branak sikit2 cuk0p.hahaha.stetmen kejam.

. . .

boleh x smlm ak mimpi blog ak ni ade 3 followers?haha,sgt kesian kot.tp cm berharap2 jerk an.3 is better than one~tros nyanyi2.haha.nvermind la follower tu sume.janji aku epi suda.hik3.

. . .

ok oprah da abeh, skrg x tahu nk tgk cite pe lagi.dottie?ok bukak kejap tgk cite ni mcm mane.argh nnty da balik johor ssh la mau layan tv cm skrg.nk kne jalan kua dr bilik,kne berebut2 plak ngn org len(kalau ade).ok bl0k aku tade astro.mcm mane ak mau layan cite Greek my feberet.

. . .

aku suke taw layan cite The Nanny.tapi slalu tertanye2 knapekah skirt beliau begitu pendek dan ketat?haha.tp kalau abah ade,mmg ak x bukak la cite tu.hik3.adoi mende cite dottie nie.bosan!tuka2! T_T

. . .

knape skrg aku gile shawl je nie.asyik beli online jerk.abeyh duit! T_T


---aLin---

aku dan botol susuku

ok,skrg mau cube stick ngn kaler itam plak.asyik ijo jerk,nek jemu plak mata ni memandang.hahhaa.ak bwu smpi umah pas kua g makan ngn fmily.kit0rang p mamam kt greenw0od.ok ade byk rest0ran kt ctu tp tmpt yg ak pegi ni agak ters0r0k,.mmg sedap.da berta0n da x g mamam ctu.ngh sedap2 makan.....ttbe black0ut!!mmg ak tr0s xnmpk lauk pauk dlm pinggan ak tue.jgn kn lauk,nsi pn xnmpk k0t!lastly brader tu letak lilin kt meja kit0rang.tank u der,seb bek ko letak lilin,ak bwu jerk nk suluh pakai f0n.haha.

. . .

pagi tdi ak melihat bapaku yg tersyg mengg0ncang2 b0tol yg d dlm nye berisi sabun.ok ak tertarik ngn bunyi g0ncangan tersebut lalu memandang bliau.knape?haha.bunyi itu mengingatkan ak kepada zaman ak id0p bersame btol susuku~~


wawawa.ak lambat w0o st0p mnyusu dlu.start dr tadika k0t,ak mule da tuka dr susu wrne putih tu ke air milo.eceh bajet lebih matang la ngn pilihan tersb0t.so ak min0m milo dr bt0l susu smpi ak nk nek drjah 3.hahahaha.nikmatnye dgr bunyi k0cakan air dr dlm b0tol.ok agk terliur jap membayangkannye.rindunye~~min0m smbil pl0k bantal musyuk.em~

. . .

memandangkan mnggu ni ak kne balik jh0r dsbbkan claz start senin depan(rini selase,ade wrestling w0o),maka td ak pcking la cket2(abah suruh).kalau ikutkn ati ini,ak mau lepak2 lagi d rumah layan AXN.d0k kemas2 umah pn ak snggup.haha.

. . .

ok skrg musim b0la.klu layan bl0g laki,bese la cite sal b0la,klu layan bl0g p0mpuan,err,kbanyakannye ckp sal kecantikan bla3.ok xmo cite byk sal b0la c0z ak taw x rmi ske bile pmpuan ckp sal b0la,poyo an?an?hahaha.xpe,ak taw sket jerk sal b0la.tade hal klu x cite pn.hahaha.ape yg ak mngarut d perenggan ini. T_T

. . .

owh alang2 mengupdate bl0g yg x seberape ni,tingt plak sal eksiden yg ak tgk ms anta kwn p kje.well,xtaw details pn sal eksiden tu.aje nk share gmb0r..hehe.
dasat gak ek?

. . .

em..ritu kn bf ku dtg KL (dating2 dgn aku).hehe.ak sgt la xcited(npe ayt cm dak2 nie).sbnrnye tade pe pn nk cite.but ak epi sgt wp0n 3 ari jerk kit0rang jmpe.pasni tataw ag bile.h0pefully dpt jmpe raye nnt.kn?kn?ok i miss him oledi. =(

. . .

ok ak lupe lagi nk pnjam buku kezen ak.ad0i.malas2~!

---aLin---

Jun 29, 2010

impian jadi kenyataan!

OMG!!!i juz checked my data in aimsweb,n guess wut,i jz g0t the r0om dat i realllyyyyy2 want b4!r0om in my c0llege of c0urse!so s0meh0w ini adelah pembakar smngt utk memulekan sem baru!haha.smlm ak bwu je p0st btape ak mnyampah nk balik ke jh0r utk mngharungi sem baru yg ak xpasti ntah best ke x.

. . .

actually,ak tade la smngt sgt pn.im juz happy!!mende tu kn mmg s0mething unimaginable taw.ak pnah ckp ngn one of my friends yg ak tingin nk bilik tu.strategik,slamat,terang,dkat ngn t0ilet yg ade mesin bs0h,well,wut else?bilik tu perfect.so i h0pe bile ak da dpt bilik nie,ak lagi epi la k0t nk stdy n so on.kan?h0pefully i can increase my pointer later so dat i get wut i wanted b4.anything.now is the life changing m0ment rite?

. . .

ok.baru terpk nk gtaw.sehari sblum puase dis year is g0nna b my 22nd birthday.sedey sbb ari tu f0r sure la ak akn ade kt jh0r.x cuti k0t cz ritu slase.so sape yg ingt besday ak nnty akn wish la agknye(klu ade yg sudi n INGT).but the m0st ann0ying part is dat,once again,kne puase kt jh0r while my fmily is here in KL.h0h,mmg la da bese buke s0wng2 cm sem lepas tu.x kesah pn.tpi kdg2 rindu k0t nk berbuke ramai2.ngn fmily terutamenye.owh,ak x pnah plak berbuke p0se ngn bf ku.well,kite ja0h la kn.. =(

. . .

eceh ak ckp sal puase mcm la da abes ganti.hahaha.xpe,insyaallah ak akn ganti mse kt jh0r nnty(cpt cket wktu berbukenye berbanding kt cni).ah,raye nnty pn kt j0h0r...erm.h0pefully later ak x dpt keje kt jh0r plak ye.hahaha stetmen kejam.

. . .

ok nk gtaw.skrg ak makan pil Bc0mplex f0r my st0mach.ak ssh dlm membuat 'pelaburan' nie.kdg2 dekat smnggu bwu la die akn kua ngn ssh payahnye.hahaha.believe me.mmg ssh.ak tataw la klu ade yg pernah lagi lame dr ak dlm t0ilet d0k termenung tggu hasil.but so far,penah gak d0k situ setengah jam.wut a shame. T_T ubt tu mmg bg0s.mngkatkan kadar metab0lisme dlm bdan ni ha.dis is wut i needed b4 th0ugh.

. . .

ok da x ujan,mau tgk tv.daa~

kames ni kekasey dtg kl utk berdating dgnku.cant wait!!!

---aLin---

Jun 28, 2010

cuti da nk abis.OH NO!!

hari ni 28 jun..12 july kelas ak start!bile cuti da pnjang nie,mmg smngt nk start sem baru tu mmg sgt3 kurang ye,sume owg taw tu.s0meh0w i wish i were in high sch0ol.siyesly!so,there are days t0 be c0untd0wned eh?ok let it be.

. . .

erm,sabtu yg lepas ak g tgk t0yst0ry with my family.cm yg djangke,cite tu mmg besh.bukan takat nk having fun jerk,mendebarkan pn ckup.ak xleyh d0k diam k0t dlm pnggung.hahaha.sian gak la bile jadi t0ys nie.tr0s tingat2 my t0ys yg ade kt dlm st0r tu(atau mngkin abah da buang).i dunno.it has been years since d last time i knew wut were in there.ak mmg em0si sket kalau layan cite nie.pantang part sedeyh sket mule la nk nanes.ngade.hahaha.

. . .

owh,nk layan hindustan!daa~

---aLin---

Jun 15, 2010

bercuti mmg best!

ok skrg baru nk update bl0g.haha.lmbt!neway,kames lepas ak n fmily telah bercuti2 ke tmpt yg ak sgt3 mau pegi (utk brjumpe kekasey sbnrnye), ke dungun,terengganu.hehe!dsbabkan percutian ni d rancang sgt last minit,maka mmg sgt susah la nk b0ok mane2 res0rts/h0tel kt sane.but lastly(naseb bek!) dpt b0ok tmpt kt merantau inn.well,ms smpi tu,mnde yg kit0rang pk adelah 'byknye tangge'.memandangkan ibu ak pki krusi r0da,jdi itu adelah sdikit mslh ye.but s0meh0w we managed to take it eZ.

. . .

ape yg besh kat situ adelah pntainye yg smemangnye kit0rang jerk yg mandi.haha.0mbak besh,kdg2 kuat,kdg2 x,bersih plak tu.gile besh berendam beberape jam d dlm itu.hik3.tp ape yg besh lagi of c0z la kerane bf ku dan maknye j0in lepak ctu.so fmily kit0rang cm start saling mengenali atr satu same lain la.besh2.malam kedua kit0rang kt ctu,kit0rang wt BBQ.tanx to his m0ther m0stly c0z brg2 byk mak die yg wat.ak wt pe?ak tolong,mesty mau t0long,tl0ng tgk la pn.hehehe.tade la.

ini view pntai dr tmpt kit0rang.siyes bersih,suke bt0l aku.



wah!!itu kami!!hik3.
. . .

nxt day kit0rang (2fmily ini) g jalan2 ke k.terengganu plak.em,jalan2 pn ke taman tamadun jerk.tp atleast ak dpt tgk la msjid kristal dr dekat.kn2.aritu mmg panas w0o.muke ibu smpi merah2.sian ibu.tp angen kuat.besh.

. . .

da jalan2,lepak2,mandi mande,ahad kit0rang balik KL.sedeyh2..tp xpe la,nxt time plak jenjalan situ.tp yg penting sbnrnye lebeyh windu kn owg d ctu.haha.

. . .

ok da d0k umah tade wt pe sgt pn..balik2 online fceb0ok tu.hurm..missing him..

---aLin---

May 28, 2010

bulan ini Mei

ah kenyang gileri0us makan bihun sup yg abah msk.hehe!nape ak xmsk??ak wt smbal kicap aa.ok la tu.sayo2 sume ak yg uruskan pe.haha.xpe2,x lame ag ak akn pandai memasak!atleast ritu ak da msk mee bandung pe(wp0n terlebeyh letak air dlm tu),tpi better than n0thing aite?hehe.

. . .

lupe nk menti0n.ritu result da kua w0o.ak epi satu sbject jerk.math kjuruteraan,dpt b+.hahahahah.gembirenye aku.yg len tu byk b+ drp A.yg A leh kire gune jari kaki k0t!!n hasilnye,ak x dekan sem nie.tp xpe la.ak mmg malas sem nie.ade klas ak p0nteng,ad asgment ak tangguh,wktu nk exam ak g tgk m0vies.isk3.sem 1 lu ak tdak begini ye kwn2.hahaha.poyo.

. . .

skrg byk gak ah m0vies yg cm besh kt pggung.s0meh0w ak sgt smngt nk tgk shrek, knight and day ngn t0y st0ry(xkua ag neh)!haha.ak ajk adik ak kua tp die mls plak.nk ajak kwn2,d0wng free ahad jerk.mls aa kua ahd.owg rmi.rimas.nk ajk kekasey ku,isk,ja0hnye dikau lalink.windu da ni ha.hik3.pa pe pn,tggu mase yg tentukan la ye.

. . .

next,planning on h0liday ke melaka.xpl0re melaka lak ngn fmilyku.ah,bile nk ke tgganu nie T_T

. . .

ak still w0nder akn dpt bilik kat ne utk sem dpan.hurm.n actually,ak pk cm mls nk jual perfume lagi utk sem dpn.tpi td kwn ak da tye2 plak.argh!knape ak terlibat d gejala ini!!ak x pndai manage,so mmg ak xnmpk ah untung ak.isk3.sadis nye cite aku.

. . .

nothing to display.

---alin---

May 14, 2010

remaja member0ntak

salam all...

ade la kejap td ak cm hmpir menjadi se0wng remaje yg member0ntak.smngt mmbr0ntak itu sgt tggi hinggekan mslh ciput pn ak ssh nk settle kn.tpi naseb bek ade tmpt ngadu.ak mmg kag0m ngn dak laki,.kdg2 d0wng lebeyh rasi0nal bile nk wt kptusan.eh KADANG2 taw.x leyh puji lebeyh2.hahaha.but tanx to him,i feel better rite n0w, =)

. . .

ats sbb2 tertentu,ak da wt fb bwu ye kwn2.n insyaallah hye dak pmpuan yg d trime d ctu.hahaha.poyo kn?klu kwn2 laki de hal penting sgt2 tu cntct je la kt fb lame ye.ak x mau crik msuh.peace!~

. . .

ok skrg sebahagian rumah ak da siap cat.nk x nk dis week kne siapkn yg bakinye tu.hahaha.tanx to abah,ak da de skil mngecat dgn pntas dan kemasnye.hehe!berharap gak klu ade yg nk mnggajikan ak jdi tukang cat ke kn.wkakka.brangan2.

. . .

ptg td adikku telah membuke satu m0vie yg ade plak0n n pnyanyi feberet ku DULU.knape dlu?sbb rse cm skrg da kurang minat je.klu ak stil minat gileri0us pastinye ak akn menti0n name artis terseb0t.bliau adelah se0wng pmpn ye.n d sbbkan smngt yg ntah dtg dr mane ntah,ak telah mendonlot lagu2 lamenye yg suatu ketike dlu pernah ak miliki KASETnye.hahaha.ori tuuu.pntang ade album bwu ak bli k0t!tpi ntah cane dgn misterinye kaset itu telah hilang.ak pasti ketike itu family ku berase lega kerane dgn kwujudan kaset itu,x kan ade kaset2 len yg ku biarkn berkumandang lagunye.hik3.

. . .

skrg ak bt0l2 merindui lelaki yg namenye teman lelaki itu.hahaha.sm0ge awl bulan dpn dpt jmpe.ak harap tade la pr0blem nk jmpe.klu bln dpn x dpt jmpe...lmbt lagi k0t bwu dpt jmpe memandangkan ak mngkin akn raye d jh0r nnty.so bile je kn cuti.s0bs2.sedeyh mkcik. =( dan2 plak lagu pmpn nie cdih2.layan perasaan jap....

. . .

ok d0ne!skrg ak still tggu resultku itu.ape ke lmbt nye laaa result tu.wt ak suspen jerk.sem dpn perlu lebeyh rajin!yeyeah!eh knape ek bl0g nie ade 1 f0ll0wer jerk?hahaha,tu pn merupekan kezen yg ku anggap sperti pkcikku.wkakaka,amek ko pkcik.m0ge ko terbace entri ini.hahahaha.weyh,nk pnjam buku2 ko utk sem dpn k! =)


---aLin---

May 10, 2010

cuti oh cuti!!

pergh!gile besh cuti smpi terlupe nk update bl0g!!hahahaha.da bpe ari ntah ak kt umah nie.n ak da jmpe fmily aku,bf aku,kwn2 lame aku.mmg besh!!hehe,xcited k0t aku.

. . .

ritu 3 ari jerk ak dating.tp xpe,besh taw wp0n kejap jerk.skrg da kembali sesi rindu merindui.hahaha.x sbr nk tggu mggu depan.insyaallah kite jmpe ag ye syg >,<

. . .

pastu smlm lak ak kua ngn kngkwan lame.g upt0wn danau jerk.x byk pn yg kit0rang bli,tpi besh usha brg.TAPI mase terhad ah c0z s0wng kwn ak x leh lik lmbt sgt,so x kesah la.maybe nxt tme k kwn2.

. . .

skrg ak mkin nyampah da nk online utk tgk result.mkin d tggu mkin lambat lak result tu kua.well,suspen ah gak kn,nk tgk gk bape byk p0inter ak jt0h sem nie.tp ak bersyukur d0wh math engineering ak B+.time kasey la kt lctrer tu.i really enj0y learning math!!hahaha.dr sk0lah rndah ag,blaja math cm men game.besh!~

. . .

ok nnty 10 july k0t bwu lik skudai tu.9hb tu birthdy ibu,waaaa,mesty nnty berat ati jerk nk lik skudai tu...xske laa.n ak agk tertanye2 bilik ktne la ak dpt sem dpn.memandangkn ak da mtk bilik single tue,harapnye dkt la ngn bilik kwn2 cz ak pnak0t! >,<

. . .

skrg ON DIET! =p

---aLin---

Apr 17, 2010

2more papers to go!

never been as lazy as i am now~!bukan tu je taw,siap men tade m0od nk stdy ag k0t!!tetibe being such a h0mesick.OMG!wut's happening to me??i've tried my best to be motivated, positive thinker,but i still c0uldn't b d 0ne...wut the heck,really cant wait to go h0me.h0liday2!!~

. . .

well...g0t 6 papers (i guess) this semester.but s0meh0w,4 out 6 have been ****!surely n0t g0nna b in d dean list this semester.pity me. T_T

. . .

im d0ne..!

---aLin---

Apr 12, 2010

aku kepenatan laa..

w0w0w0w.aku lupe yg ak ade bl0g yg sunyi ini.hahaha.sgtla lame k0t x update.wuteva.

. . .

skrg dgn 'bahagia'nye ak berade kt mggu peperiksaan.mmg sume owg la k0t bz tulis kt fceb0ok btape tensennye mereka d mggu ini.scr jujurnye ak ckp,sem ni may be ak x sebek sem lepas.tpi ak ade ag 3 papers.akn usaha lebeyh la utk 3 itu k0t leh backup 3 paper awl yg cm tttuuuttttttt tu.haha.ape nk jadi la ngn aku nie.skrg ttbe menjadi sgt h0mesick T_T

. . .

well,ritu ak da apply k0lej yg same utk sem dpan.tpi ape yg wt ak xcited adelah ak dpt bilik single!hahaha.tak0t mmg tak0t,tpi x kesah la cz ak malas nk kenal2 ngn rumet bwu yg ntah sesape la nnty kn.skrg mari kita redha.hahaha.

. . .

skrg 2.11 pagi.n k0lej ni sgt la sunyi w0o.ak bukak jerk lagu nie.seb bek ade rumet eh.kalau x tak0t gak.so tataw la nxt sem berani ke x nk tdo lewat kan.hehe.ak x sabar nk balik umah.mcm2 da ak plan nk buat.tapi tataw la menjadi ke x.bese la ak nie.ckp nk gempak jerk,bile tyme nk wat tuh,cm hampeh jerk.

. . .

emm,klu x ngumpat x sah kan ak ni??tpi xpe la,m0od tgh bek, x rase nk k0men sal owg pn kali nie.hehehe.knape p0mpuan ske ngumpat?npe laki ske wt tataw je?plik eh?

. . .

ak x sabar nk cuti.berharap d panjangkan umo utk cuti2..hehe.

i miss my family s0o0o0 much..

i miss my b0yfren s0o0o much..

i miss everything dat is c0nnected to d w0rd h0liday!!!

. . .

bwu2 ni d0nlot lagu hindustan.haha.mmg gile xcited la k0t!gile!gile!haha

. . .

mngkin perlu mnyambung menulis n0ta smbil melayan lagu hindustan >,<

---aLin---

Apr 2, 2010

termen0ng s0wng2..

s0meh0w i wish i c0uld b like her...
in an amazing shape..
cute...
knew h0w to make over herself...
beautiful...
p0sitive...
c0nfident..
n i think everyb0dy likes her so much...
i n0e i MAY hve s0me s0rt of...wut do we call it...better life than her?
well,shud appreciate dat..
i n0e..
but i need s0mething t0 b0ost my c0nfident in evrything i do....
everywhre i go...
wif any0ne i see....
she knew she is better than me...
well...might b much better...
but she still l0ves me...s0 much dat i feel like i m a bad pers0n...
am i jeal0us??...well,i guess..
n i n0e evrybdy ar0und me might think dat i m jeal0us...
wuteva...
i jz need to b better...
but h0w???
i need to go shopping...
yeah,jz to l0ok a bit better than her...
am i bad??
i feel bad...
dis isnt gud...

---alin----

Mar 31, 2010

end of d w0rld..?

ak tataw bape lame ak akn id0p kat dunia nie.but s0meh0w ak rase penghujung da dkat.mmg mnak0tkan,ak mmg x ready k0t.ak ade luah rase tue kt kekasey n one of my besh fwens.but d0wng kate ak terlalu byk pk mende ngarut.ok fine,may be i am,but wut if i am rite then?ntah la..mnak0tkan..siyesly..

. . .

skrg ak sgt windu kt fmily aku n kekasey which they all sgt ja0h dr ak skrg.ak x sbr nk cuti,lepak2,bersuka ria,n x sabar nk kawen!haha,mngkin lambat lagi k0t itu.tpi ssh jdi owg zman skrg,sume mahal.isk3.

. . .

sminggu je lagi tnggal utk my fes paper.siyesly ak sgt x ready utk itu.ni ngh usaha la nie.tpi ak rase result ak mngkin x seel0k yg lepas.but i'll try my best la pn.sume utk senang mase depan gak.kan?p0sitif2..

. . .

think i'm g0nna g0.later~!

---aLin---

Mar 28, 2010

impian owg gm0k..?

tu yg adik ak slalu ckp bile ak letak pa pe impian.hahaha.ak x la gem0k mane pn,tpi ske2 memanggilku begitu,ttpi kini pw0tku smakin muncit.sbg p0mpuan,bese nye owg pmpn jge pw0t kn?ak ni plak asyik makan je c0z makan itu sgt besh!

. . .

bile ak da smbung blaja nie,bwu la ak jumpe owg yg gile diet.mmg la bgs,tpi kebanyakannye diet utk jage badan,bukan jaga kesihatan.ak pn plik.well,bukan ak je yg plik.kwn ak yg jnis makan cket pn terkej0t tgk kuantiti owg diet ni amek nasi.walaweyh.but s0mehow,ak kne ikut la trend diet nie(klu ak mampu) sbb ak da mkin malas n berat jerk nk jalan.ak usha gamba kwn2 lame ak,mak aih,cun k0t pw0t.haha.jadi ni la impian owg gm0k ini:mau klihatan pw0t rata spt zman muda mudi.hahaha.

. . .

skrg adelah stdy week.ak ik0t abah kames ritu n rini ahad,here i am.kt k0lej.lol.ritu kames kit0rang g danga bay,bt0l ckp awin,tade pe pn sane.tpi ttp besh!!hahha.ade tmpt shping2 yg byk n ade sort of fun fair cmtu.tpi ak tade la plak g men.yela,g ngn fmily,bukan ngn kwn.tpi mmg nj0y aa lepak ngn fmily aku.penat tpi besh!es0knye kami ke muar,ke rumah sedare ku yg nk kawen.kenduri kwen pn agk besh la.lame da tade sdare yg t0l2 rapat wt kenduri.simple tpi meriah.n ttbe ak x sbr nk kawen.*gatal*.hahaha

. . .

cinte itu buta (tetibe je).

. . .

*off*


---aLin---

Mar 24, 2010

..hidup aku,dunia kita,bumi semua..

aku & 2 0wg kwnku da dua ari tdo kul 5.30 pagi.siyesly.knape?sbb kami lepak2 d bilik smbil berb0rak2.haha.kesimpulan yg ak dpt buat=sharing is l0ving & id0p kite sume ni sbnrnye mmg mcm dlm m0vie.well,bergantung la sbnrnye kpd jenis m0vie ape yg k0wng ske tgk kn.n cube kaitkn dgn id0p nie.lebeyh kurang je.manusia buat m0vie,cite yg dtg samada dr pengalaman @pemerhatian @mgkin rekaan semate2.tpi pikiran manusia nie,wp0n cite rekaan,mesti ade terkena @sipi2 je same ngn id0p sesape je.stuju!

. . .

skrg tiap petang ujan..x kesah ttg itu cz ak bukan kua petang pn.& yg besh sbnrnye adelah bile ujan,owg x kn g j0gging.terms0k aku!haha.pemalas la ak nie.tpi agk bersyukur la.cuaca kt mesia mmg xtreme.d smping panas2 tu,ade gak rahmat dr Allah nk turunkn mende yg sejuk(wp0n bukan salji ye).

. . .

ok.mggu depan stdy week.s0mehow ak harap ak leh wt the best of the best perf0rmance i ever had utk final exam.ssh @senang s0alan peperiksaan tue sbnrnye bergantung kpd bpe byk usaha k0wng nk memahami sume sbjek yg k0wng blaja tue.ye,ak taw ak bukan insan berkeptusan 4 flet tiap sem utk memberi nasehat sedemikian rupa.tpi ak da b0san dgn sesetengah owg yg usahanya ciput je mengalahkan siput berjalan2 dr satu titik ke titik yg len.c0me on la weyh, siput pn taw usaha berterusan nk jalan2, xkn la k0wng x bleyh plak.matang la cket oii.

. . .

sbnrnye ak bt0l2 nk kluar utk shping.no,no,no.bukan utk membazir ye,ini KEPERLUAN.well, dr pengalaman shping ak yg x seberape nie,klu k0wng nk shping pakaian2 lua dan dlm,mmg k0wng kne amek taw sal diri k0wng dlu sblum pilih nk bli ken jnis ape ke,design cane ke.cube tolak tepi harga jap cz bagi aku la kn,tu atas kemampuan owg asalkn x nyusahkan diri sendri d kemudian hari.kn?klu murah,tpi pndai guna @jaga,mende tu akn jdi berkualiti la jugak.tpi klu bli mahal tpi x pndi jge, senang2 je leh r0sak.t0l x.tpi utk kes pakaian nie,ak da nmpk,mmg harge tu menunjukkan kualiti.hahaha.ak ni tade la pandai pn nk tgk jnis2 material kt pakaian utk tentukan kualiti die.tpi ak da kenalpasti gak jenis2 kaen cane yg sesuai ngn bdan aku nie.ah,perlu shping.perlu2..

. . .

eh ak nk online mende len la pulak.daa~

---aLin---

Mar 20, 2010

aku dan waktu

skrg panas.petang:mgkin akn hujan.well,cuace.mgkin b0leh dramal,tpi ttp x yakin 100% kt ramalan tu kn.ye,sediakn payung sebelum hujan.

. . .

rini : 21 march 2010.2 ta0n yg lepas,pada tarikh ni la ak mempunyai se0wng kekasey.sm0ge bertahan selamanye.ak bercinte bukan utk suke2.tpi bercadang membina masjid(dgn izin Allah).sepanjang 2 ta0n nie,cm owg len gak,mcm2 mslh,suke duke,rhsia yg kit0rang share same2.sharing is l0ving.smkin byk ko share perasaan n rhsia ngn sum1,smkin byk la cinta k0wng utk die.t0l x?

. . .

skrg tgk keliling k0wng,pernahkah terjumpe owg yg bese2 je tpi berlagak cm die ade segalanye?ye,ak pernah.sgt plik,sgt kjutan budaya utk owg itu.bese la owg zman skrg,bia p0kai asal bergaye.walaweyh.sukati jerk k0t.0wg2 ceni,kdg2 x gune gak klu kite diam2 je.cz die akn pk yg die terbaek.n mtk mf,klu ak ade pluang,mmg ak akn mnjadi takbur d hadapannye.haha!spesel kes nie weyh.dpan die jerk.kdg2 ak rase jaat gak,tpi kalau x wt cmtu,x ke aket tinge dgr cite2 b0san die?lol.

. . .

owh,b4 nie ak ade kate ak akn stay kt k0lej utk stdy week.but then yesterday,my l0vely abah called.abah kate nk amek ak kames nie,balik kg,then g mu0r utk kenduri.yeyeah!!slmt tggal la k0lej ku nie.tpi x lame pn.ahad ak lik cni lik.mngharungi ari2 mendebarkan nk mnghadapi mggu peperiksaan lak.siyes ak cuak utk sem ni.ak byk x dgr pe yg d aja dlm kelas.yee,sem lepas pn cmtu.tpi ntah la weyh.bukan tu k0t.ak rase ak PEMALAS.tpi xpe,ak akn mem0tivasikan diri sendri.dis sem penting.ak kne ms0k dlm dean list lagi.senang,leh apply biasswa.ssh utang2 nie.x kawen plak ak kang.wkakaka.

. . .

ak nk nasehat kt pmpuan2 luar sane.sape yg berambut pnjang tue,tlg perhatikan kt ne k0wng lepak cz kt ctu akn ade rmbut keguguran.bekkk punye banyak.ak da b0san nk sapukan rmbut2 yg berkumpul tu weyh.da la ak snsitif ngn hbuk.sapu2 ni wt ak selsema jerk.ak pnah rmbut pnjng gak beb.pjg ag dr yg pnah k0wng imagine.klu xnk rmbut bersepah,sepit aa rmbut tuee.punye la byk akses0ri rmbut cntik2 +murah2 kat lua sane tue.jgn nk jdi cm s0wng manusia tue,rmbut xmo ikat,sayang k0nonnye.nk bli brg pn yg mahal2 jerk,jge standard.ko owg bese je weh,xpayah poyo.

. . .

sekian..

---aLin---

Mar 19, 2010

ko cantik??

hari ni ak punye m0od nk ckp sal kecantikan kerana sesungguhnye ak bukan la owg yg sempurna kecantikan paras rupe itu.bese2 aje~

. . .

dlu mase kecik ak pk cantik itu penting.dan ak pnah terPK yg ak adelah cntik dlu.hahaha.rupenye itu adelah angan2 k0song jerk.x cantik pn ak ni lu.hahha.tpi bile ak da bs0r ni,ak nmpk dgn mataku sendiri.cantik tu XLAH SEPENTING MANE.h0h0.x caye?percaye laa.kerana itu kenyataannye..

---aLin---

Mar 16, 2010

kepenatan + kemengantukan

ah,bZnye mggu ini(poyo2).penat la wt n0tes.tu bwu wt n0tes,bl0m kaji utk d apal ag.cet.penat si0t.

. . .

well,rini ak da dftar sbject utk sem depan.walaweyh.amek 8 sbjct sem dpan.h0pe ak kewl2 jerk n rjin2 ag aa.kn2.byk sgt mende yg ak nyampah nk pk sal sem depan.sem dpan kit0rang akn dpt bilik bwu TAPI masih x sure akn dpt k0lej yg skrg ni atau p0n k0lej bwah yg tdak mmpunyai cafe itu.ak tade transp0rt k0t.sgtla masalah utk ak yg kuat makan nie.but atleast MAYBE ak akn dpt tmpt yg dekat ngn kengkwn ku ini.tu xpe lagi la k0t.sedeyh same2.wkakakaka.

. . .

stdy week da dekat.ak rase U len pye p0n same k0t.neway,ak da plan x lik rumah memandangkan fmily aku pn nnty nk gerak ke muar mase ak blik tu.cm penat je.bek ak gune mase yg ade tue utk ctchup mane2 yg ak lembab tuh.wkakaka.neway ak mmg tat0t w0o nk stay k0lej ni mase mggu stdy tue.mmg la id0p kne pk p0sitif,tpi klu da nmpk yg kite perlu berhati2 tue,mesty la cuak cket kn.h0h0.seram!sm0ge diri ini dilindungiNya.amin..

. . .

ak x sabar nk cuti!!tu la stetmen yg ak rase nk jerit kt tinge sume owg.hahahhaa.betape gile nye aku.gile ke?x2.isk3.ak penat aa.mngkin perlu mnghapal skrg.rini slase(da ms0k rabu sbnrnye).test ak adelah pd ari rabu,kames,jumaat dan senin.walaweyh,mmg besh la k0t!

. . .

d0ne.

---aLin---

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...