May 16, 2014

Duduk Bersantai - Pulau Redang

Hello

Dah dekat dua tahun rasanya aku duduk di Terengganu ni tapi................. kalau pasal jalan memang fail. Mana taknya, duduk terperap kat hutan. Kalau keluar dah ada En Ariff bawakan. Aku just tidur aje dalam kereta. Jadi kekurangan aktiviti berjalan-jalan dan cuti menyebabkan saya dan En Ariff plan beberapa hari untuk cuti...dan chillax.

Location?

Pulau Redang.

Kalau ikut sejarah hidup ini 'pulau' ketigalah yang aku pernah pergi selain Pulau Langkawi dan Pulau Pinang. Ekekekeke.

Kami pergi awal bulan 5. Jadi majoriti tempat penuh. Menyampah. Lepas tu memang plan nak ambil bilik aje sebab malas pergi snorkeling. Tapi majoriti juga bagi harga pakej which included the snorkeling punya pakej. Tanpa pilihan, kami ambil juga pakej tersebut. Dan masa tu yang ada kosong paling cepat pun Redang Holiday which dated 4th May 2014. Yang lain belasan haribulan okeh baru ada kosongnya. Kalau rate hari biasa untuk 3 hari 2 malam biasanye RM300++ per person, tapi masa aku pergi dpt RM400++, tu pun lepas minta diskaun punya sebab aku memang taknak snorkeling. Masa peak rate tu around RM500++ ye per person, sila book awal. Hahaha

Sebab tak pergi snorkeling, tak banyak lah gambarnya. Aku berdua laki bini memang pergi sana duduk berehat semata-mata, petang-petang mandi laut, beli goggle sendiri, tengok ikan area batu-batu tepi pantai aje. Jadilah. Bukan selalu tengok laut sebegini cerah.

Bergerak dari Jeti Shahbandar ye. Aku baru perasan jeti ni sebelah Pasar Payang. Heuheuheu.

Ni boat untuk transfer. Time kat sini teruja dah melebih-lebih tengok laut.

Yeah that's the ferry.



Nak tunjuk kebiruan laut tu sebenarnya.

Dah sampai semua gambar boat aku nak ambil. Hahahha

Gambar penuh boat transfer ittttewww.


Saya request queen bed. But this is too much isn't it? Ambil sorang se. Hahaha

Air slow romantik, fuh!

The only things we saw from the balcony. ok.

Oh sebenarnya ada anak-anak ikan di sekitar daerah. Heuheueu. JERNIH KANNNNNN.


Hello En Ariff, suka awak berehat-rehat di situ.



Oh saya suka pemandangan ini~

 Eh tu je? Ok maafkan saya, gambar dalam laut ade di handphone En Ariff, handphone saya tak boleh masuk air. Puiii.

Oh untuk Redang Holiday, tempat dia ok aje. Paling hujung, privacy lebih sikit. TAPI, disebabkan pregnant (alasan kan), ehem, time ni setiap masa aku lapar, so even snacks pun tak dijual di kawasan ini. Ngok gak aku tak beli siap-siap bawa sini. Ade kedai snacks tapi tapi tapiiiii jauhhhhhhhhhhhhh sangat. Kami berjalan kaki ke sana oh lenguh. Urat kaki semua timbul.Hahaha.Ok tengok gambar di atas, boleh bayang tak jalan kaki dari sudut kanan bawah gambar sampai sudut kiri paling atas nuuu pun tak sampai lagi kedai nya. T_T" So masa tu aku anggap sesi berdating tepi pantai dengan En Ariff aje. Hihihi.

If i were given an option, of courseeeee aku akan datang lagi sini, tapi aku akan cuba duduk kat tempat lain pula. Atleast tempat lain ade option kedai yang banyak. Aku x shopping langsung masa duduk Redang Holiday sebab tak ada kedai langsung. Eh tipu tak shopping. Dia ada bar. Tapi hanya jual air minum dan AISKRIM. Setiap hari di sana saya makan aiskrim. Hihihi. Thank you En Ariff~

Love, 
Lin Meli


4 comments:

  1. Dok hutan mane?nk dtg melawat ni.hehe

    ReplyDelete
  2. Hutan di mana terdapat sekumpulan gajah. Hahaha

    ReplyDelete
  3. Kt tasik kenyir ke?Jauh...ak dok kat dungun.nk email lin.nk sharing n caring pasal pregnancy..leh story mory pasal hospital nak bersalin nnti.

    ReplyDelete
  4. ruslinramli@yahoo.com. Hahaha, ko x main fesbuk ke, lagi copek ha nk berchatting. ler duduk dungun ke. area mane. kg lakiku itu... hihihi.

    ReplyDelete

comments

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...