Sep 28, 2010

aku tiada fokus

OWH serabut bile pk sume kerja2 yg setiap lecturer bagi.itu baru pk blom start buat lagi da serabut,haih ape nk jadi dgn kau ni Lin.anyway bukan aku je yg tataw nk jadi ape ni.classmates yg len pn berfikiran yg same.aku slalu dgr ramai yg merungut SEM INI SANGAT DASYAT.it is!!!aku btul2 x sabar nk abiskan sem ni n pergi sem depan yg lebih merilekskan.rileks2 la bwu result kau leh best dowh.bile x byk keje kau x tensen,bile x tensen mmg ade byk mse utk kau study.ok ini bukan alasan utk aku malas study ke ape.tapi aku sgt penat ok!

. . .

minggu ni FKA atau Fakulti Kejuruteraan Awam UTM (aku mmg rajin menaip) adekan 'Sustainable Week'.ok sebenarnye aku x ingt name minggu tu.hahahaha.nmpk sgt aku tade kuasa ape2 dlm program tu.i bz ok.remember dat. >,< mggu ni kononnye nk menggalakkan 'mesra alam' itu dalam cmpus.ade la seorang hamba Allah ni menggalakkan campus bgi basikal kat sume org instead of spending money on laptop.hahaha.bagos la lu bai.aku pun ingin basikal satu!wlaupun cuaca panas kan skrg,tapi kalau berbasikal ramai2 cm kat jepun tu cm cool gak kan.ah~~ *berangan* erk.tapi mngkin ntah pa pe kalau pakai baju kurung pastu berbasikal T_T seksi u.

. . .

sejak kebelakangan ni aku asyik mimpi macam2 cara nak mati.apekah???no no no.aku xpnah pk nk bunuh diri ke ape.itu sgt mnakotkan ok.aku ade SEDIKIT iman lagi utk halang aku wt mende yg bodoh itu.jadi aku pn byk fikir jugak knape harus mimpi mende2 yg mcm tu.tapi xpe la.itu hanya mimpi kan.

. . .

aku ade laptop baru.did i mention that before?tadi tetibe aku merindui hp mini aku yg x bape nk lama tu.x smpi setahun aku membelinya dlu.xpela,jdoh kite xpanjang incik hp mini munge2 yg kiut.aku akan sentiase mengingati kau.mwah!
ok ape aku mengarut.

. . .

nmpk nye skali lagi bikin entry tade hala tuju.ye aku mmg begini.
assalamualaikum(wajib jawab ye kamu)

---aLin meLi---

Sep 25, 2010

untuk incik ariff =)

**entry ni spesel skit.sape2 meluat nk bace,syuhh2,men jaoh2.(tpi jan lupe dtg balik.ngee~)**

. . .

saya kenal ariff suda lame.sejak 2006.lame kan?tapi kami kwan je masa tu.n kami juz keep in touch melalui sms je.ok sms ni tade makne yg jiwang2 bagai tu.err,mende yg kitorang msg kan ntah aku pn tataw.tpi mmg tade lgsg unsur ayat mengorat cm yg laki2 slalu buat tu.sbb tu aku kwn dgn die ni lame.hahaha.

. . .

kwn punye kwn pastu ntah knape nk jelez2 bagai bile die sbut2 name perempuan len.kejadian ini berlaku mse taon 2008.lame w0o bwu timbul cemburu2 ni.ahaks!sblum tu aku je yg slalu sebut2 name laki2 yg aku suke sume.die layankan aje.tp bile tetibe die berkenan kt sorang pompuan ni,mmg mggelabah cicak jap aku.mse tu xde makne nye aku nk mengaku aku jelez.hati mesty mau kental beb.lalu aku layankan jugak sampai die da x suke pompuan tu.owh2,jangan salah faham.bukan aku hasut2 die x ske pompuan tu ke pe.aku bek.hati mesty mau ikhlas tlong kwn.die pernah tanye aku nk bagi adiah ape kat pompuan tu.hoh,pedih siot.ngan muka ala2 tade perasaan aku bagi la mcm2 idea,siap ade beberape idea aku kne kutuk.cet.aku mane taw.bf pn tade lagi time tu.sian kan aku.

. . .

pas die da x ske pompuan tersebut kitorang kawan lagi cm bese.aku da rase bese2 lik ngan die ni.haha.mngade.dalam hati ada taman.x mekar lagi je bunga2 tu.haha.tapi kitorang mmg makin rapat mse taon 2008 ni.kalau aku x msg bukan men lagi die kacau aku.malam2 aku nk tdo da mtk teman bagai.mngade2 ye,hahaha.sampai la satu mase tu die ckp aku ni lain (bunge2 da ati tu),x cm pompuan len(owh ini ayat feberet laki,sile amek note),die sentiase rase nk reply msg2 aku sbb die cpt boring kalau ngn pompuan nie.sejak ari tu,die da mule ngade2 panggil syg...

. . .

aku mmg x ske btol laki yg blom jadi bf ni pnggil2 aku syg bagai.bukan pe.pompuan kan cepat cair.mase tu aku x nk ade bf sbb aku fed up ngn pangai laki2 yg aku pnah kenal (hoh nostalgia yg x bape nk best).aku slalu marah die kalau pnggil aku syg.smpi lame2 aku x sedar bile,aku da start simpan msg2 die yg ade word syg.wkakakaka.bukan takat tu je.kitorang da mule ckp sal mase depan.padahal x pnah pn declare pa pe ngn die.

. . .

tanggal 21 mac 2008 tu..aku mmg blur x taw ape hubungan aku ngn die.maka kuatkan smngt tebalkan muka bertanye 'kite ni sbnarnye ape ek?' dan dengan slumbernye bliau berkate 'kite ni manusia la.wkakaka' T_T seb bek time tu aku menyukai die.jadi x rase nk marah2 sgt time tu.hahaha.borak punye borak akhirnye dgn penoh kemaluan(oi jan pk len),kerana die ini sgt2la pemalu dan gedik,die tanye sudi ke x jdi gf die.hehe.ok ayat xde la cm romantik2 tu @mcm yg aku taip,tapi ade la.mane leh post sini.bia aku dan die je ingt (ok smoge die ingt jugak).

. . .

first date mmg best.sumpah aku neves.sbb kite MAYBE la kot x kan layan die mcm mse kite kwn dlu kan.tpi yg mngejutkan fes date tu x same la mcm yg aku bygkan--pnoh senyum malu2,makan cover2,ckp x bape nk byk,pastu wt muke ala2 comey gitu--owh bukan begitu ye.fes date kitorang byk gile yg kitorang bowak,n pagi tu je aku makan 2 bgkus nsi lemak(sumpah lapa tggu kedai bukak),pastu isi mase tgk wyg ngn jalan2.biasenye aku akn bosan kalau jalan tapi x shping.tapi dgn die ok je kot.hehe.alhamdulillah kitorang serasi n sejak tu aku pasti ngn yakin nk kapel ngn die..

. . .

owh byknye flashback.zman awl2 bercinte mmg indah2 belaka.skrg da 2 taon la kirenye bersame sbg kekasey kan. >,< skrg da makin byk fhm (fhm la jugak,laki sume plik.hahaha) pangai die.da knalkan jugak kat fmily and aku da knal fmily die.rase bersyukur sgt diberi nikmat berchenta ceni.so here i juz wanna say dat i love u so much incik ariff.hope syg ni kekal smpi bile2. =) *ok agak malu jap wt luahan perasaan di sini*

sekian..

dgn pnoh rase chenta,
aLin meLi

Sep 21, 2010

ketidaksihatan dan aku

owh seksanye aku dua ari nie.d takdirkan untuk sakit perut dan cirit birit (seb bek x munth).ntah ape ntah yg aku makan.yg pliknye aku dgn abah je yg saket.abah lagi terok smpi muntah2.pagi tadi aku ke klinik sbb smlm aku mmg x larat nk berjalan pn.niat di hati slain nk amek ubat,aku nk paw doctor tu barang MC sehari dua.hahaha.

. . .

pas aku cite masalah dalaman aku kat doc tu.die tye sikit2 pastu ngn ilek nye die kate "saya nak amek sikit wat sample".dem.sample??mase tu agak mnggelabah cicak.klu air kencing itu mngkin la bole d pakse2.tpi jika kesakitan aku itu,apekah???pas die nmpk aku cm terpinge2 die pn xplain amek sample tu utk taw ape jnis infection yg buat aku cirit birit itu.ok xpe.setelah memakse hampir setengah jam....TADAAAA~!sumpah busuk(ok mngkin x perlu cite d cni).

. . .

rupe2nye ade bacteria dlm bdan aku.dem.mende ape ntah aku makan smpi ade bacteria nie.tertanye2 gak aku.x leh nk teka dpt dr mane sbb aku mmg byk beraye mcm yg aku mention kt entry sebelum ni.tpi pedih w0o.rini aku makan x smpi sesenduk pn nasi.owh this is not me. T_T

. . .

the end..


---alin meli---

Sep 19, 2010

raye di johor

da lame da rasenye aku merungut x nk beraye kat johor.but so far kewl gak pe.hehee.duet raye pn dapat gak wlaupon hakikatnye umo ni da 22 taon.mngkin sebelum ni aku malas nk raye sane bile memikirkan keadaan umah arwah nenek aku tu kn.tpi da gotong royong ngn bapak aku bersihkan umah tu so agk selesa la plak.penat tpi puas ati gak aa.

. . .

sume owg cite raye.so aku nk bercrite gak!!tpi tade ape pn yg nk d critekan tu.haha.aku bukan budak2 nakal ade cite sal mercun (takot dol).aku juge bukan budak sekolah rendah nk crite bape kutipan duet raye aku taon nie.hahaha.ape yg aku merepek nie.ok raye pertame aku x ingt aku buat ape.owh ujan lebat pagi itu.agk mnakotkan..yela,raye...jumaat..hujan..kilat...petir...erm,faham2 la kan.hehe.sedar x sedar dr pagi smpi petang kitorng g beraye umah sedare.

. . .

esoknye raye kedua ade perjumpaan ahli keluarga +sedara mara ikut salasilah keluarga belah arwah nenek aku tu.meriah la jugak.buat smyg jemaah same2 +bacaan yassin,ade slide bagai.tpi pling best bapak aku dpt skali 3 adiah!adiah penghargaan ngn cbutan bertuah.haha.dgn bergayenye aku yg bwk lik sume adiah2 tu umpama aku la yg bertuah itu.ok yg ni pn lepak kt tmpt itu dr pagi smpi petang.penat dol.ngan panasnye lagi.BERBAJU KURUNG lagi.

. . .

raye ke3 pon same.dr pagi kua beraye.tpi kali ni da malam bwu lik.gerak dr btu pahat ke simpang renggam.jaoh gak tu.seb bek bukan aku yg drive,wkakaka.owh lupe memention bahawasenye lik jhor ritu aku test bwk kete dr kl ke jhor.hehe.itu fes time.tpi sofasogud~~

. . .

esoknye kitorang gerak dr simpang renggam ke jelai negri 9 utk amek mkcik aku d sane.alang2 di situ kitorang stay satu malam situ.pagi esoknye baru bergerak pulang ke KL.jalan x jem.best w0o.n petang itu adelah pertemuan dua kekasey yg telah lame tdak berjumpe..ah heaven~ <3 2 ari seterusnye adelah hari2 utk deting.haha.2 movies kitorang tgk same.piranha ngn the king of fighters.piranha best gilerious.puas ati kot tgk.tpi the king of fighters cam hampeh.mnguap bribu kali aku tgk kot~!aku ingtkan best la cite tu cm cite game lawan2 yg len.ces,mmg meleset.ntah pa pe.mnyampah2!

. . .

ok rini aku bwu smpi skudai (iye aku d kolej yg mmbosankan ini).kali ni x bwk kete la.abahku yg baik hati menghantar aku ke sini.time kaseyyy abahhh.syg abah taw >,< sedey gak la mase kne tggal kat sni.cis.cuti ni kejap sgt.smpai2 cni tros mamam mggi.mluat lak aku. T_T

. . .

owh mnghrib suda.mngkin harus berhenti d cni.. mwah2.


--alin meli--

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...