Nov 29, 2010

it's d end of november!

aku bukan jenis manusia yg update blog hari2 sebab aku ni bukan topblogger cm org lain dan followers aku pn bole kire ngan jari.ye hanye mnggunakan jari.dan mereka pun bukan jenis manusia yg hari2 refresh blog aku untuk tengok ade update terbaru ke x.xpe,aku x kesah smua itu okeh bebeh.

. . .

it's d end of november beb!esok da december da.xcited x xcited gak la aku ni.disebabkan rini ujung bulan maka aku update la blog ini *xde kaitan pn?* esok aku exam bai~gile aku x abis study lagi kot nie.ala,nak harapkan tnggu abis study sampai bile2 pn x exam kan?so buat2 kewl,update blog,donlot movie bagai.pergh.

. . .

spanjang hari2 senang aku tanpe exam,aku sibuk dok blogwalking *kantoi x bace buku.xpe korang bukan kesah pn* kebanyakan blog laki2 yg klaka + mnarik utk dibace,mesti sume x tinggal gambar lisa surihani.haha!agak kagom gak aku.bliau mmg comel3!tapi bwu aku taw ade ramai gilerious org yg minat bliau.kire kalau penggung cite mlayu tu akan ade kebarangkalian 0.99 penoh disebabkan cik lisa surihani ni berlakon.hebat2.aku kagom lagi ni.

. . .

aku plan balik 2december.maka esok je la aku packing2 bagai.aku sgt teruje nk pulang ke gombak itu tetapi aku mmg x ske packing.kan bgos kalau aku sgt-kaye-amat.xyah ssh2 nk bawak lik ape2.x ckup beli je kat mne2.hah.mimpi la kau lin!

. . .

semalam aku cuba nk tdo awal.siyesly shit awal.kul 10.30 malam sbb aku bosan + mngantok.maka aku tidur la.tahap ktiduran yg lena tu terjadi smpi kul 11 je okeh.pastu enset aku bunyi2 mesej ade tips pekse.dem.aku benci tips pekse.kalau msok bulat2 mcm yg ade dlm enset tu x pe gak,x sia2 la kn percaye bulat2 jugak kt tips.tpi slalu nye bukan sume pn msok.pastu kua pekse mende yg aku xbace.cm cilake.bantai je la pun.janji kertas aku x kosong.kacak penoh gaye je aku buat karangan wlupon tade isi.normal la tu.

. . .

kesimpulannye,aku x ckup tdoq!nk tdoq petang2 nnty kne geget jin.x nak aku.eiiuu!kalau da mngantok gile babeng mata kau ni nk apal cane kan.maka aku berblogging.ah alasan!cm bengong gak aa tulis ntah-ape2 dalam ini.sgt sampah masyarakat tol.xpe,janji ati senang.biul da otak aku.aaaa~~sape plak dok mngetok2 petang2 buta ni.memekak tol la!nk jerit sore x kacak.dem,

. . .

ok sekian merapu.

esok december.weee~(ape yg sonok ntah)

lin meli

aku cicako

penat gilerious rini berjalan2 ke pejabat kolej hanye untuk isi borang tinggal barang dalam bilik.heran aku knapekah apabile blogwalking x sepenat ini?haha!ok lawak itu bodo.

. . .

bila aku baca praturan ada tulis lebey kurang cam "jangan biarkan bilik anda bersepah".aku tros pk cam dem,ade checking2 bilik ke nnt ni.balik dr maraton dr pjabat ke bilik aku straight kemas bilik.err,kemas x kemas la.menyampah jugak je aku tgk.trime kaseh kpada encik habuk2 yg suke intai lobang idong aku maka aku mendpat selsema ini.aku senstitif x hengat.cis!

. . .

sedang aku kusyuk2 mengemas smbil otot di lengan naik sedikit,tetibe ade sekoq cicak terpranjat kerane port die lepak aku suda kacau.laju sial die lari.aku wt tataw ag."lantak ko la cicak,sape soh menumpang d bilik aku".lalala~menyanyi keriangan tanpe sebab.tetibe pelepup!(ok lebih kurang bunyi cicak yg gemok jtuh atas lantai yg suci) sumpah aku terkjot!die jatoh depan aku x beragak!aku straight panjat krusi la ofcourse.x guna cover macho d bilik sendiri.mngkin die pening maka die dok diam2.aku pndang dia,dia pandang aku.5 saat.syuh2~bwu die blah.faham pulak die isyarat tangan aku.pasti skrg dia sedang ngendap aku taip pe d sini.

. . .

ok ade la dlm lebih kurang 2 ari sblum aku pese.rini esok.luse da pekse.aku still xtaw balik bile,nek ape sume.tp smngt nk balik.haha!tertekan kot aku dgr luar tingkap ni owg balik.siyes apekejadahnye ntah nk balik pn bising2.jelez.

. . .

ok skrg da lapa.prot ni x reti nk bersabar.menyampah lak aku.ape harus aku makan malam ini.malas nk ke cfe itu.jaoh.penat.

lin meli

Nov 25, 2010

aku kedekut?

ye ade ramai orang yang aku kenali percaya yg statement itu benar.aku x leh nk ckp pe la kan sbb mulut org tade sape bley tutup sukati.bayangkanlah ketika aku kekurangan duit,time tu la org paw aku mtk blanje.apekah??time aku ada duit yg byk sampai x taw nk wt pe ngn duit tu tade plak yg paw aku @yg spend mase ngn aku.siyes dowh.aku pk kalau aku ade byk duit buat apa nk kedekut,btol x?dsbbkan ramai yg terbace stetmen 'lin kedekut' maka makin ramai la yg percaye perkare tersebut.xpe,gua kewl je.

. . .

cakap pasal duit ni...em sekarang bisnes topup aku je jalan.haha.eceh mcm la aku ade byk bisnes.ye before ni aku ade jual Hot Perfume kt kwan2, tapi sejak naik harga (skrg rm10 sebotol utk 5ml), aku x brani nk aktif sgt jual perfume ni.perfume ni bgos,berbaloi spend takat rm10 utk wangi.tapi ini kawasan student2 kuat shoping ok.cepat sgt xde duit.bile aku bgitaw mende tu da nek harge aku rase mesti ade gak yg pk aku kaut untung byk2 sbb aku jual rm10.cet.itu kire ok ape aku jual ikut harge asal x topup harge byk2.xpela itu.korang kalau nk cube perfume ni bleyh dtg kat aku.hahaha!aku juge pernah menjual brangan avon ye ank2.ini lagi la kejap je aku jual.sbb katalog p kat umah aku,susah.aku kt skudai,rumah kat gombak.duh!

. . .

semalam suda brakhirnye exam berderet 3 kredit itu.owh pasni ade lagi.tpi sminggu lagi.tu yg aku bersenang lenang dok online fesbuk, u tube bagai.hahaha.bosan dok bilik ni.tp dgn otak yg kreatif kau akan taw untuk nk online ape dgn mnggunekan internet.apekah ayat itu yg aku karutkn.lupekan.

. . .

skrg crik movie 0_o

Lin Meli

Nov 21, 2010

my december boy

sgt senang hati bile nota utk exam suda siap.haha.bila da siap baru la tenang leh online2 mcm tade pekse kan.bile tenang wktu blaja nnty baru la senang masuk dalam otak.ok?ngee~amboi bukan main suka kau skrg.cuba compare muka kau harini dengan semalam.berbeza sungguh.huh!

. . .

shud i call him my December boy?ailaik dat!since berape hari je kot(ok minggu sebenarnye) tinggal sblum msuk ke bulan 12 yakni bulan disember.maka aku asyik memikirkan perihal yang akan berlaku di bulan doblas.yes i shud call him my december boy!u see,bliau ini lahir pada awal bulan disember = 3 disember 1987.di bulan yg sama beliau bakal menjadi tunangan aku kan.ailaik dat!hik!ramai akan kata aku gatal.ok xpe la,aku x kisah....

. . .

zaman single mingle x reti berboifren dulu,aku slalu tertarik kat budak2 lelaki yg lahir pd bulan doblas.ok bukan cek trikh lahir dulu baru usha muka ok.itu kebetulan.adekah guys yang lahir bulan 12 ini sgt menarik + kiut miut?owh jangan memuji mereka,kecik ati org yg lahir bulan laen.ok aku tade point sebenarnye.juz being excited about december.dats all.owh lagi satu, Daniel Radcliffe yang kuminati sejak kecik (skrg kurang la kot) turut berlakon dalam cite December Boys in the year of 2007.cite tu slow.owg2 yg berjiwe seni(kononnye) je yang mngkin layan cite tu.kwn2 aku cik Awien ngn cik Salwa nk tertido kot mase aku bukak kn cite tu utk downg.hampeh sngguh kalian.haha!

. . .

ah skrg suda mngantok.ape yg harus dlakukan?mngkin perlu tidur.kan2.luse suda exam strusnye.wish me luck kerane aku sangat suka subject2 berkaitan math.call me nerd, I DONT CARE.math is cute! >,<>

Nov 20, 2010

kembali jalani hari2 stress

aku suda kembali ke skudai!ok wuttodo wuttodo??ape lagi,study la sikit2.da cuti ritu x bukak buku pn maka harus la guna 2 ari je lagi ni utk study 2 subject dgn msing2 3 kredit.xpela,salah aku jugak beraye sakan kat umah tu.well,ms balik umah itu sgt excited tgk kabinet2 yg abah buat sendiri.kewl~im proud of having abah yg kreatif!hik3.so balik tu dgn rjinnye keje aku dok dapor je.ah penat pn x kesah cz i was HOME!!how kewl is dat?

. . .

pastu aku jugak spend mse ngn kwn2 sehari yakni pada hari raye aji tersebot.tade kua jenjalan pn tpi lepak umah aku makan lontong + borak2 sal mse depan best ape.bukan mse depan je,ms lepas pn kitorang bowak gak tanpe jemu wpn mase jalan ngn sgt pantas.haha!

. . .

bukan ngn mereka sahaja,aku turut meluang kan mase bersame kekasey(or shud i say bakal tunang?).mnghabiskan cuti bersame mnonton Harry Potter and the Deathly Hollow Part 1 ngan cite Megamind 3D. Dua2 best xdpt nak pilih.hahaha.aku ingt nk jdi org pertame beli tiket harry potter utk dicanang2kan kepade umum.tpi malangnye aku lmbt membeli dan kebanyakan tiket da FULL ok.how frustrating is dat!nak menanges aku time tu.last2 mse kul 1 lebih tu aku hanye dpt bli tiket utk dtonton pda jam 5.20 petang.ok pulang ke rumah dulu lepak2.

. . .

nk djadikan cerita,kami kena pergi amek dak tecik Sabilah sebab die pn nk nengok heri puter sejak berbulan2.dsebabkan kluar rumah lambat sket,kmudian perlu amek budak kecik ini + ujan selebat2nya + traffic light sume nk kaler merah mase ktrg lalu maka hasilnya kitorang terlepas 20 minit pertama tayangan harry potter.xpe2.janji dpt tgk kn.hik3.ujan2 + cjuk2 tu kami lalui.naseb bek cite die best.atleast sperti yang aku bygkn ms bce buku die.saat paling mngejutkan budak tecik itu adela apabile watak feberet die si Dobby itu mati.hahahaha.

. . .

cite Megamind yg kewl bertambah kewlnya apabile tgk yg 3D punye.aku dr dulu mmg suke tgk cite animasi2 ini.impian tgk bersame boifren akhirnye tercapai.naseb bek bliau layan gak cerite serupe itu.kalau x layan nk tgk gak!hahaha.

. . .

strusnya tanggal 20 november yakni besday Sya kwan lama aku, aku pulang ke skudai ini dgn pnoh rase malasnye.selamat tidur d dalam bus dr kl smpai ke machap baru aku bangon tdo pastu nk terkjot knonnye bus tu bwk laju.cet.kau tdur mati ko x sedar plak.sampai kolej tros aku menuju ke cafe kerane kelaparan teramat sangat.byr teksi rm7.70 yg spatotnya rm8 (pakcik tade duit tukar,nak) maka here i am.menggelabah jap utk 2 paper pd 23 n 24 hb.

. . .

ok suda.x sabar utk pulang lagi ke rumah.


Lin Meli


Nov 15, 2010

saya sudah pulang utk berhari raye

esok raye haji!ok slamat ari raye.menu utama pagi esok adelah lontong johor.cewah.itu abah yg masak.aku hanye tukang masak sambal tumis kegemaran adik.cewah.x banyak aku nk cerita kat sini.tapi sape ingat yang aku penah plan nk cite something kat sini,angkat tangan!woh tade sowang pn.ok xpe.teruskan.maka dengan ini ingin saya umumkan bahawasanya saya akn bertunang pada 19 disember.jemput dtg ye kwn2..

. . .

ok done.agk pelik membuat pengumuman d blog sendiri.mcm..apekah????nevermind.sperti yg smua sedia maklum.aku tgh brade dlm mggu exam.omg im not done yet!ok gtg.

lin meli

Nov 10, 2010

susah tidur malam

ye hari ini,semalam,kelmarin,dan hari2 sebelumnya aku bermasalah untuk tidur malam.hari ni kepala da mula berdenyut2 tpi masih teguh lagi duduk di hadapan laptop.ok berhenti mngarut.aku baru lepas tgk cite Lagenda Budak Setan.ye aku mmg lembab tgk cite tu,da berbulan kot kua rini bwu tgk.n hakikatnya da berminggu cite tu dok dalam laptop ku ini tpi baru rini aku bukak and tgk.ape komen aku?

. . .

ms mule2 tgk aku da pk mcm 'dol cite mende ni'.tapi ku tabahkan hati untuk terus menontonnya seorang diri.bukan ape.mase awl2 tu aku rase yg pandai berlakon hanye si cantik lisa itu dan si kachak farid kamil itu.yg lain tu sgt la ntah ape2-sehingga-mematikan-mood-romantik aku.tapi xpe.ku teruskan jua.next aku jmpe yg pandai berlakon adela err ape name die tu.kejap aku lupe harus google.ok que haidar.mtk mf td aku mmg ingt name itu tapi ttbe lupe.ha tu je la pn yg pandai berlakon.haiyok.tapi semenyampah aku kat cite tersebot pada awlnye,akhirnye aku menangis jua.ye aku kuat nanes(bak kate encik ariff) tpi aku x bley tgk laki nanges.cm sedey sgt je.kamu mmg hebat encik farid kamil!

. . .

smalam pn mnanges tgk cite jep0on.hik3.no no,itu bukan tjuk die.mksud aku cerite dr jepun.tjuk die 'I give my first love to you'.mak aih.tajuk je da cm romantik itu.jangan pk aku layan cite chenta jerk ok.aku layan sume cite tpi da tu je tnggal dlm laptop ni yg aku blom tgk.ha tngok2, cite2 chenta ni gua layan last2 je ok.cite animasi harus fes!hahaha.

. . .

ckp sal cite centa,ttbe aku tingat cite titanic yg penoh dgn prasaan suke dan duke itu.ah sdey2.mau meremang bulu roma bile pk prasaan time tgk cite tu.hahaha.poyo.

. . .

hari ini im done with english examination.woih harusla berkata2 omputih.abes 7 page kertas aku pnoh ngn report.leh bygkan x lenguh x lenguh tangan ku ini.tulisan aku kecik ok.sgt la banyak aku mengarot dlm tu td.smoge lectrer ku terharu lalu memberi gred A+ untuk aku sowang.ah mimpi la ko lin.

. . .

esok harus mula stdy sbjct sterusnye.owh knape esok nape x malam ni.ouw,spt yg aku ckp td kepala aku saket.oh bole plak online saket2 kpale ni ye.ah shuddap u.jap lagi mau kacau encik ariff tdo.kol die malam2 bute ini mengadu x bley tdo.mngadenye,pengaruh movie ye kwn2.owh aku x sabar mau pulang.wpon harus study d wktu cuti tapi aku ade byk program utk diisi wktu cuti itu.hehe!

. . .

ah saket kpale saket kpale

tdur time
lin meli

Nov 5, 2010

mari update blog!


pernah dgr ape itu IBS?hehe!siyes ms dlm kelas aku x fhm pn ape itu IBS, industrialized building system.tapi ritu kami skelas d beri pluang utk melawat tapak pembinaan yg mnggunakan sistem ini.meh cni aku xplain.(bangge berade d bidang civil jap).IBS ni owg bina bangunan tanpe menggunakan batu bata tapi hanye menggunakan precast concrete yg da siap sedia hanye tggal utk d cantum je.cm zman kanak2 korang men lego tu kn.cm tu la.


. . .

tiap bhagian yg d smbung tu akn diikat pastu bahagian
yg diikat tu akn dikonkrit.mcm tu la cara die d smbung mnjadi sebuah bgunan.ok tmpt yg ktorang pegi tu aku lupe la ktne(sntiase fail ingt name tmpt).tpi kewl aa..da la gune sistem IBS yg ade byk kelebihan pastu siap gune bahan binaan yg super green (mesra alam) smpi bgunan tu jd sjuk wpn time tu tghari panas gile dol kat lua.kami juge berhimpit msok ke dlm bilik kerja downg but still,x spanas kt lua.cool.mmg da ptot pn gune bahan yg mesra alam d kala alam da x bape mesra dgn kite(byk bencana alam ye skrg).

. . .

meh tgk2 jap...


ni gambar bahagian dinding bertingkap yg diletak konkrit d atsnye.ini la kite panggil pre cast ye ank2.

. . .

ok done!

lin meli

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...