Dec 28, 2010

bola bola bola

semua org cakap sal bola-malaysia lawan indonesia.aku bukan peminat bola yg setia gilerious itu tapi mcm tertarik jerk kan nak taw result bile melibatkan dua negara berjiran nie.ok x nak komen byk.gud luck malaysia!

. . .

cakap pasal bola mmg lelaki hebat aa,xbley nk lawan cakap.tapi aku tgk skrg ramai jugak pompuan2 yg minat bola.aku x kesah kalau pompuan2 ni minat bola.lantak kalian ah.walaubagaimanapun, ade sgt ramai pompuan2 yg ckp minat bola tp x taw satu ape pon.tahu sorak2 kalau bola dekat ngn pintu gol.haha!klaka dowh dgr sore downg beriye2 konon minat.nak2 kalau musim world cup dtg.smua mngaku jadi peminat setia itu ini.team yg dipilih plak mesti terdiri dari jejaka2 kachak yg hakikatnye sowng dua je yg downg knal.hahaha!

. . .

kalau imbas2 zaman kanak2 innocent comel2 tu kan mesty tingt dlu aku sgt teringin msok team bola sepak.hak2!biul.mase tu aku pelik knape ada lelaki je yg msok.pompuan x layak ke?bila da besar ni....owh apekejadahnya kau nk msuk main bola sepak ms skolah dlu.isk3. T_T

. . .

wawa~da nak msok sem baru.jadah ape ckp sal bola.

lin meli

Dec 27, 2010

next week will be next year!

siyesly shit ramai gila la kot yang sedar 2010 tu berlalu dengan extra cepat.adekah itu perasaan semata atau memang bumi berputar lebey laju dari biase x tahu la plak aku.ape2 pon 2011 is just around the corner!smua org mcm sibuk nk buat azam baru wut so eva.tapi aku tade idea la plak kan untuk azam baru konon2nye tu.xpe,lupakan.

. . .

tahun baru bermakna akan bermulanye sem baru.mcm yg bersem2 lepas sebelum ni,aku mestila x ready nk pegi kelas.haha!cuti kali ni singkat sngat aku rase.awl2 balik rumah dulu,konon2 bz nk tunang,bile da tunang,taw2 da krismes.bile da krismes ofkos la ade words epi new year,ah...sangat pantas...

. . .

tempoh hari (wah lame x pakai ayat ini) yakni pada ari krismes aku kluar dgn beberape org kwn bek ( 2 owg je) dan seorang ank kpd kezen aku yg aku sebut sbg anak saudara. kami berjalan2 dan sesat ke berjaya times square kerana itu fes time kami pegi sana nek kete.sampai sane cm biase la ari cuti,mmg ramai gilerious org.kiri kanan aku nampak org pakai topi santa tu.kalau cina india dan lain2 pakai aku x kisah la kot.tapi kenapa ramai gilerious org melayu yg pakai topi tu?sambut ke??da pakai begitu,siap ade short skirt lagi.terbaik la korang ni.isk2.

. . .

pagi td aku dkjutkan lagi ngn brite bus eksiden lagi kt bentong kalau x salah.ok itu agk mnakotkan.nak kene semnggu skali eksiden bus ke pe?maka berbekalkan alasan itu,aku balik johor dgn abah minggu ni,wee~~

. . .

oh mintak maap la mkin kurang gambar dalam blog sendiri.tenet x laju dgn superbnye la.tggu aku pulang ke johor nnt.err,tu pun kalau laju jugak ah.hak2.ok awal sem nnt maybe x byk keje lagi,maka akn ku pk kn nk wt pe d ms lapang.

hopefully 2011 will be much much much better than this year.

dgr cite rmi nk kawen 09/10/11
LOL

---aLin meli---

Dec 20, 2010

finally enganged!

yes, finally. tak payah sibuk2 nk menghitung hari konon berdebar2 bagai. ok ini bukan nikah ye berdebar2 pd hari majlis di jalankan.saat jantungku berdegup kencang hanya apabila ramai auntie2 masok bilik dan tiba2 ada banyak kamera fokus kat muka yg x brape nk artis nie.haha!

. . .

ok pagi itu bangun x seperti biase.awal.pagi.pastu tataw nk wat pe.tgk keliling org semua busy buat ape x taw.kesepian aku sorang2.akhirnye pergi ke khemah tolong susun krusi meja.ye khemah.abah pacak dua khemah utk tetamu.akhirnye, budak2 yang ada perlawanan bola di hari yang sama join datang makan2.haha.x psl2 org nampak mcm kenduri kawen.xpe,meriah.

. . .

sampai pukul 12 tengahri kawan2 rapat da sampai tapi aku masih x berbaju.oh bukan bogel. tidak berbaju cantik.hanya seluar track dgn tshirt komot2 sampai kwn2 bising suruh tukar baju.12.30 tukar baju cntik2.trime kaseh kat kwn2 aku yg tolong gosokkan bju *terlupe nk gsok bju tunang itu*, tolong makeup, tolong hias serba serbi.memang rase cm princess skejap.ok berhenti brangan.hahaha.kwn2 memang terbaik!nak2 yang datang dari jaoh wpon sekejap.trime kaseh cik aisyah. bace la blog beliau yg byk info tentang perkara2 yg pompuan mmg suke.

. . .

hasil dr usaha orang ramai maka kini aku suda menjadi tunangan incik ariff..alhamdulillah memang bersyukur gilerious n juz harap kebahagiaan kami tros didoakan.cewah.ayat novel kau!hik3!malu!

. . .

i want him to be with me forever.

<3

lin meli

Dec 14, 2010

mari kira jari

ok mari countdown.ade lagi 5 hari.skrg ni rase biase2 je.ah kau jan poyo la lin.tunang je kot,blom nikah lagi.ok mari neves ke hal lain dahulu.hari ni suda terlewat sehari untuk cek result aku kat aimsweb itu.tapi takpe.aku sempat tengok sepenuhnya result yang banyak mengejutkan itu.siyesly shit aku x dapat nak jangka sbject2 tertentu akan dapat brape.ok ini fes time.biasa aku leh main teka2 jerk dan kebanyakannya betul.tapi sem yg busy gilerious itu sangat lain.dem i hate dat!even though aku berjaya melepasi semua subjek tanpa ada urup c di situ,tapi aku x berjaya capai target yang abah suka.ok im not in da dean list!huwaaaaaaaaaaaaaaa!ok stop it.how annoying luah prasaan kat sini.

. . .

lupakan tentang result itu.smoge ade perubahan n it will get much better.

ok actually i've got nothing to say.

T_T

jumpa lagi kawan lama dan baru.tataw sape je yg datang nanti but cant wait!!!


lin meli

Dec 6, 2010

malam ku update blog

oho penat gilerious aku sejak pulang dari skudai nie.haha!sekarang dok rumah jaga anak2.cewah.no im not married yet ok.hanya menjaga kezen2 yang kecik2 lgi.sangat penat.plus,kemas2 rumah yang banyak barang.ho ho.siyesly shit aku nampak 19 disember itu da dekat tapi rumah ni bersepah lagi cam ape.haha!

. . .

sampai rini aku x dpat tengok lago rapunzel itu.ah tade mase la nak kua bersenang lenang shoping2 itu ini.bizi la konon kan.baju mau tunang pon blom pegi amek try pakai lagi.dem.ntah sempat ke x kalau mau ubah2 saiz lagi.sejak balik ke rumah ini aku bertambah isinya terutama di bahagian perot.x bole nak salahkan masakan abah yang sedap.salah diri sendiri makan x hengat dunia,x pandang kiri kanan,kucen lalu sebelah curik ikan pn bole miss punye.

. . .

mcm biasa aku akan update blog tanpe point.disebabkan pagi tadi aku sambung tdo (mcm kat kolej), maka malam ini agk susah mau tidur.tade before aku tutup tv itu aku layan CSI. my all-time-feberet.sume season and series aku suke.x kesah la kat mane pon lokasi die.biasala,mase kecik2 tingin jadi penyiasat kononnye.sanggup redah kampung orang konon nak carik kes.innocent nye kau budak!entah apekejadahnye ntah sekarang tetibe terlibat dengan course engineering.haih.aku suka math.owh,ckap sal math,baru tadi tengok result statistik da kua.dapat b-.damn.itu result utk sbject math paling trok aku dpt mase kat skudai.gilerious straight w0o lctrer tu.xpe,aku x salahkan die.ini namenye rezki kan.ok wut drpd aku fail.ah....subject design aku x taw la selamat ke x.ok suda susah hati mlam2 buta. T_T

. . .

hari tu aku pergi kenduri rumah sedare kat area selayang nun.balik tu kami skeluarga jalan2 p shoping barang nak masak kat giant.pastu dok la kami berempat makan ABC spesel.no,mereka bertiga jerk.aku makan eskrem.aku kenyang jadi aku taw aku x kan berjaya abeskan ABC itu.ah mane ntah bluetooth device ku ilang.kalau x mesti dengan semangatnye aku upload gambar ABC tersebot.nyum3.

sedang enak kami makan sambil berbual,tetibe ade dua org manusia mencapub nak gadoh2.ek ele kecoh la lu bai.makin ramai org tengok dorang,makin kuat lak die jerit.blakang aku jerk kot plak tu.pekak tinge ni dengar org tu jerit2.sperti yang dijangke abah,mereka bertumbuk akhirnye.dem.terpelanting mamat gmok pendek sowang ni ke arah aku.ok itu tipu,tade la terpelanting.ingat kartun ape.ksian ade satu motor brader mane ntah parking situ,x psal2 jadi mangse bile moto die dihimpit lelaki gmok pendek itu sampai tumpah minyak die.isk3.

aku benci org bergado kat public.hello,itu tempat awam.giant,ok.tempat family2 bersuka ria.kau bangge la bergado2 kat situ?pak guard pon adelah pakcik yang nampaknye x bape nak kua hentikan pergdohan yang ntah ape puncenye itu.seb bek org mesia ni gagah la jugak.ramai2 joint venture leraikan pergadohan tersebot.maka kami pulang selepas itu sambil aku dan adik mengumpat tentang tukang2 gado itu.

. . .

auw got something on my back.wut,ape ini bengkak auw saket!ok suda.mngkin harus cuba berangan dan tdo.

lin meli

Dec 3, 2010

Baskin-Robbins

Pada suatu masa dulu ketika umur aku ntah brape tahun..yg pasti masa tu aku baru skolah rendah.gile jambu muka aku.ehem2.ok pada zaman kejahilan tersebut,ditakdirkan aku berada di hentian R&R Ayer Keroh Melaka.kalau x silap aku.mungkin perjalanan nk balik ke kampung time itu.nak dijadikan cerita,aku dan adikku yg super comel time tu ternampak kedai kecik terletak sekor2 dekat dengan area abah parking kereta.intai2 usha dalam die ada ape.wah,ESKREM!!

"abah, nak aiskrim tu" itu mungkin dialog si kakak yg mengade2.

"nah" abah terlalu bizi utk melayan kami maka dihulurkannya duit rm10.

melompat-lompat la kami adek bradik dua ekoq kerana dapat duit tanpe perlu bodekan.dengan segan silunya kami msuk ke kedai tersebut.owh kami memang pemalu.nak2 kalau kedai yg kitorang pergi tu hanya mempunyai dua orang customer iaitu KAMI. T_T

"kau nak eskrem pe.dik" mata aku melilau tengok menu2 yg ade.

dem! "woit,mahal gile.mane cukup duit kita kalau beli dua" bisik2 kepada adik.dengan menggunakan skil matematik aku,aku tekad untuk hanya membeli satu.cukup la tu,daripada kluar dengan tangan kosong wt muke x mampu.haha!kalau x salah aku time tu kena rm8 kot untuk satu eskrem.eh yeke?aku pon x hengat,naseb la.

bila da matang dan berumor sket,aku terlihat kelibat kedai itu lagi.owh baskin n robbins.ptotla..innocent dan comelnye saye ketike kecil. T_T

. . .

baru2 ni aku baru la berkesempatan lepak kat R&R ayer keroh.ok kagom sebab semua pun nampak baru kan.kerusi2 pun macam kewl je nk duduk.aku punya kamera problem maka x berkesempatan nak amek gambar.tapi aku rase ramai kot yg da pegi sane?awal2 ni best la nk lepak2 situ lame2.tandas pon best jerk kalau termenung lame2.tapi tengok la setaon lagi.ini bukan sumpahan dari aku okeh?ini KENYATAAN rakyat mesia yg x bape pandai jaga tandas.xfaham aku.auntie2 cleaner pun kena cuci stiap jam kot bwu wangi?

. . .

tertekan tunggu result kluar semuanye.ye,aku mmg bersemangat tengok result sendiri sejak aku skolah rendah lagi.haih.

lin meli


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...