Jan 31, 2011

21st birthday

oh yeah.21st birthday on 31st January.no no no.bukan besday aku.umur 21 tu dah lepas lama dah.sedey2.hari ini adelah besday adik terchenta.tapi kitorang celebrate semalam.gile cepat.hahaha.kami fikir lebih baik buat surprise awal.by midnight,smua dah tidur.haha.happy birthday,adik!may ALL of your dreams come true ye!

. . .

aku sudah selamat pulang ke rumah 27 januari hari tu.ponteng kelas 'motivasi' hari jumaat.mintak maaf,incik,tapi saya memang x berkenan dengan kelas kamu.balik rumah dengan kawan.sampai malam.aku tidur lambat sebab main jutaria dengan adik tersayang.semangat kan?

. . .

hari ahad,yakni semalam,30 januari,aku teman abah dan ibu pergi batu pahat, johor.ade kenduri kahwin kat rumah saudara.kami gerak pagi.dari pagi itu sampai la ke malam hujan x berhenti.aku bace jugak status kat facebook kawan2.ramai ckp sal hujan sepanjang hari.abah jumpa sejumlah 3 buah kereta masuk longkang di tempat berasingan sepanjang memandu tu.hujan lebat gilerious.kerja aku dalam kereta, tidur.itu nikmat sepanjang hidup,x kira umur brape pun.kecik2 lagi best,boleh baring macam tidur atas katil.lena je.

. . .

sabtu ni best fren forever aku kawen!jadi sangat la excited!

. . .

ok suda.

lin meli

Jan 25, 2011

oh sweetieee~

hari ini ditakdirkan hujan sepanjang hari.sejuk-sejuk rase mcm dok kat genting highlands zaman aku kanak-kanak.sekarang genting x sejuk dah.x payah susah-susah nak beli baju tebal2 dari universal travelers kan.hari ni aku bosan.penat dah blogwalking dua tiga hari ni gelak sorang2 bace entri org banyak2.jadi aku layan movie.copy-paste-movie.aku klik-klik cari cite yang aku belum tengok lagi.ok,jumpa.sweetheart.tengok tajuk memang aku tros pk cite omputih chentan cintun swit2 rase nk menjerit.kemudian tadaaaaaa~!!!



ok.cerita indonesian rupanye.di sini aku ingin menyatakan yang aku memang anti-sinetron2 yang berlambak kluar kat dalam tv tu.ape barang tengok tv cite zoom in zoom out sepanjang mase.lembab.buang masa.balik2 mata terjegil tunjuk muka jahat tapi sampai ke sudah yang konon baik ni x sedar2 ade org jahat depan muka dia.bongok.tapi ini movie.disebabkan kebosanan melampau duduk bilik sorang maka aku layankan aje.biasa cite indonesia ni kalau yg movie lebey berbaloi kalau kau nk tgk.atleast tade la zoom-in-zoom-out-music-cam-ape tu.sampai ke abis aku tgk,ok wut.lebey berkesan tangisan dalam tu kalau nk banding cite Aku Masih Dara yang selamat di copy-paste dari haidar.Aku Masih Dara?eiuw tajuk.ok itu perlukan satu lagi entri kalau mau kutuk2 sesedap rasa.kutuk2 pun kau layan jugak tgk kat bilik.har3.bongok.


ini watak jahat.jahat gilerious muka dia dalam ni.jahat tapi cantik.memang cantik.gambar ni x brape cantik sangat sebab x nampak keputihan dan kegebuan kulit wajahnya.kalau dia nangis2, kening dia memang sebijik kening fasha sandarrr.hahaha.dia memang hebat berlakon untuk watak2 psycho.ade sape berminat?contact la dia.nama dia Sabai Morscheck.btol x tipu.aku google kot.aku terfikir gak adekah bergaya name sebegitu di indonesia?



ini watak baik,org putih panggil heroin.cantik jugak.tapi ape yang aku suka tengok sepanjang movie ni adelah rambut dia.tertanye2 jugak aku kalau dia ni adelah model shampoo ke ape.lembut berkibar2 rambut dia.watak baik dia tadela bodoh2 alang sangat mcm kebanyakan sinetron tu.dia ada jugak wt plan kejam tapi dia x sampai hati nak buat.itu bagus.kadang aku nampak muka dia mcm Sari Yanti yg dulu femes dengan Kisah Kaisara tu.sebab rambut mungkin.


jeng jeng jeng!ini la sebab utama aku meneruskan penontonan!aku fikir (selepas kehadiran lelaki ini dalam satu babak), cerita ini akan lebih romantik swit-swit rase nak jerit kalau ade kisah chenta dia dengan heroin.tapi pui.xde sangat Ayat-ayat Cinta punya babak,ayat2 manis bikin cair tade.xpe,aku x kesah.paling penting aku x tidur masa tengok cite nie.cuba kau google dia nie punya gambar. Marcell Chandrawinata. fuh! hensem gilerious. dah mcm hollywood stars dah.boleh la nak amik dia berlakon untuk siri Smallville mahupun Superman ke.bila lagi nak asah bakat baru plak.asyik artis lama je kan.bosan.

. . .

cite ni sal kes buli.buli di dalam sekolah perempuan.sume gadis-gadis je ramai dalam crite ni.bace x tagline cite nie kat poster die tu. "Beauty is the Beast". mendalam tu.x semua perempuan cantik begitu.percayalah.tapi babak2 buli dia memang bongok2 sikit.mcm ntah pa pe.oh dan ada jugak babak2 makcik (ibu kepada heroin) main raba-raba dengan pakcik yang bukan laki dia.terkjut jugak aku.advance plak la movie indonesia ni sekarang.isk3.but the point is apekejadahnya perlu selitkan unsur-unsur itu.makcik dan pakcik plak tu.bukan lelaki muda dan gadis.percayela.kalau tade babak tu pon x rosak cite ni punya.bengong.

. . .

tapi ape yang merunsingkan aku sekarang ni...jadah apa aku update blog cite sal movie nie?banyak lagi kot movie yang lagi best.sah aku gila.mungkin terlalu lama x menonton movie indonesia.ini nama dia kejutan budaya.sudah.mau blogwalking.

lin meli

Jan 24, 2011

kenapa suka Harry Potter?



Memandangkan sem ni ramai pulak lecturer mention name Harry Potter, maka lahirla idea nak tulis pasal Harry Potter nie.nama da kacak da kan.anyway aku tak tahu la apa masalah seorang lecturer aku yang katanya baca Harry Potter tu tapi pastu kutuk kata itu cerita sampah.come on la.nama pun siri kanak-kanak,nak letak ilmu matematik ke dalam tu?aku tak rasa cite tu sampah pun.kalau sampah sangat,apesal J.K.Rowling lagi kaya dari engineer kat malaysia nie?

. . .

kenapa aku suka baca Harry Potter sedangkan ramai gilerious kaw
an2 rapat aku x suke langsung?ape Harry Potter punya buku2 ni hanya untuk kanak2 lelaki seantero?oh tidak sama skali.mari mengimbas zaman kanak2 yang sangat comel dulu.ye memang comel sbb dulu lagi da pekak bila adik bgitaw tringin nk tgk cite harry potter,tapi aku akan memaki sambil bertanye 'jadah apa kau nak layan cite reporter,tade life langsung'.da beribu kali die xplain harry potter tu apa tapi otak x leyh nak terima cite magic2 ni.x faham la.akhirnya kefahaman itu sampai ke sel2 otak bercantum2 macam dalam iklan susu kanak2 setelah aku tengok movie pertama harry potter: the sorcerer's stone.dem.aku siap salah eja sorcerer kot tadi.seb bek aku cek.

. . .

1.kanak-kanak yang kacak
punca utama aku semangat nak baca buku harry potter.ye,dulu
aku tengok movie dulu baru kenal crite magis2 nie.mase tu daniel radcliffe adalah kanak-kanak paling kacak aku pernah jumpa.jumpa??tengok je sudah.ingat die nak ke datang mesia time tu??kacak dia x ingat punye la.masa tu aku da angau.bermimpi berboifren kan bliau.u're the only one,bebeh.


Gambar:boleh jerit2 ni dulu kalau terjumpa gambar ni tgh jalan.

tapi kekacakan tu sangat mendalam mase dia kanak-kanak.bila da remaja,suara pon da serak2 basah (OMG) kekacakan tu ada penurunan la beberapa peratus.xpe.
kalau jumpa pun still boleh rasa nak jerit2 gedik2 tu.maka sepanjang membace kesemua novel tulisan J.K Rowling itu aku berimaginasi berdasarkan ape yang aku tgk kat movie pertama diorang nie.

2.Kreatif!
cite Harry Potter ni kreatif dowh.selain avada kedavra ape lagi yang
kau boleh bayangkan sal hidup seorang ahli sihir ni sebelum cite Harry Potter ni jadi femes gilerious?x banyak pon.balik2 cite ahli sihir kena bakar hidup2.bosan.x remaja langsung.yang part kreatif ni pastinya la kredit kepade penulis yang slalu bagi aku macam2 emosi sepanjang duduk membace buku ni.my personal feberet pasti la yang ini:

Gambar:HP and Prisoner of Azkaban (kewl dowh name pnjara die.mcm tmpt vac
ation)

sila rujuk gambar ini.ini adelah babak mase 3 sekawan terdengar bunyi sesuatu di belakang mereka.part ni la aku sgt kagom dengan kekreatifan makcik rowling ni.ape yang diorang dengar tu adelah bunyi yang hermione ngan harry buat.Dalam siri ke 3 ni, dio
rang boleh patah balik ke mase yang lalu untuk membantu selamatkan org2 penting dan disayangi.fuh!perincian cite psal org pegi balik mase lalu memang cool gilerious.smua yang jadi tu ade sebabnye.lebey kurang cmtu la.dan sebenarnya aku turut mempunyai impian untuk berpeluang kembali ke mase lalu.ah knape x amek aku berlakon!

. . .

3.Friendship
siri2 ni jugak jadi best sebab ade unsur2 persahabatan dalam ni.kwn2 yang memang wujud dalam real life biasenye.yang tak smua indah belaka,yang x smu
a kite akan ikut ckp kwn membuta tuli, yang susah senang same2, yang ade jeles2 atr kwn, yang ade salah faham sebab mende bodoh.itu realiti.aku suka.mane ade kawan yang baik je x gadoh2 kan.haih,ape la yang sampah sangat cite ni?aku x nmpk plak kot.

gambar:comel je berkawan 3 manusia ni walaupon bckground idop diorang x same (dalam cite ok!)

. . .

4.love stories~
makcik Rowling memang pandai tarik pembace pompuan.die selit kisah2 chenta gitu.juge kesah2 pompuan gedik2 kalau jumpe laki kacak (cedric diggory,da jadi vampi
re da kau kan robert pattinson), kesah pompuan malu2 nk ngaku suka, kesah jatoh chenta kat kawan sendiri, kesah konflik dalaman nak crik gadis-gadis nk bwk p majlis joget2.dalam banyak2 kesah chenta dalam ni,pasti la aku suke kesah chenta hermione dan ron.penuh liku2 suka dan duka serta perkara malu2 kucen.meow!


gambar:sekarang kau kachak kan ron.

. . .

5.funny moments, LOL
aku banyak kali gak gelak sorang2 mase bace buku nie.ok cam tipu je.seingat aku,aku senyum sipi je adelah.tapi kalau dalam movie,x sah x gelak taw.mesti ade parts yang buat kau nk gelak kuat2 bagi org sebelah kau benci nk dengar.kebanyakan part f
unny dalam buku adelah melibatkan fred dang george.kembar yang aku rase nak ngorat kalau aku mampu dan jumpa dalam real life.cute!tapi dalam movie kebanyakannya yang buat mende klaka ni adelah watak Ron.kesian kau.gambar:mimik muka kau memang lebey klakar dari baju itu!

LOL!!!bongok.

. . .

6.Prof Snape
rugi la kalau cite sal harry potter tapi x cite sal prof Snape yang berambut cantek hanye menggunakan jari.

gambar:fuh!rambut itam menawan!

dulu aku dengan adik aku cukup x suke dengan watak prof snape nie.cm ptot dimatikan sebelum siri pertama harry potter kluar.menyampah.nampak jahat.ntah pa pe.TAPI,selepas membaca siri terakhir harry potter:the deathly hallows, aku jatoh sayang kepada beliau dalam ni.baru la aku tahu yang die adelah sebaik2 ahli sihir ade dalam harry potter.oh ini kire under kisah chenta gak nie.bayangkan kalau sampai dia mati pon x sempat bagi harry tengok kesah2 hidup dia,x ke mati sia2 kena benci seumor idop dengan the lucky hero,harry potter?isk3.kau memang hebat, prof!marila mengajar potion di UTM.

. . .

7.Wingardium Leviosa!

gambar:hebat.sampai rini aku kagom.

ini la satu2 nya spell yang aku paling suka selain Accio!gile kau,angkat barang2 hanye menggunakan tongkat.sape tak nak.best gilerious kot.dok kat krusi lepak2 bace Harry Potter sambil bacuh air kat meja yang jaoh die 50 sentimeter dari kerusi kau.heaven2.kalau takat spell lain tu,x berguna sangat dalam hidup.bukan ada voldemort pon dalam real life ni.aku senang2 je bole kutuk voldemort tanpe kene avada kedavra,tapi aku malas.

. . .

kalau ikutkan banyak la lagi sebab kenape aku suka baca Harry Potter.jan cite pasal logik dengan aku.ini dunia fantasi ok.dunia magika yang tiada perkara yang mustahil bak kata mawi a.k.a badang.pui!

sekian.

lin meli


Jan 21, 2011

the breaking heart

ah jadi manusia nie,memang akan ade satu tahap di mane hati itu akan berase kecewa.kan?macam yang kebanyakan org pernah rase, ade sesetengah lagu tu mcm merupakan 'link' ke satu memori tertentu yang ade dalam fasa kehidupan.betul x?mcm aku, sebelum satu2 lagu akan jadi bermakna dalam idop aku, haruslah aku tinjau dulu lirik die cite sal ape.kadang2 pernah juga jadi emo padahal lirik x pernah ade kene mengena pon.tpi kebetulan dgr lagu time hati tengah sedey.

. . .

hari ni aku teman seorang kawan yang seriously shit tengah patah hati.OMG aku ni da la jenis cpt feeling,suke mendalami satu2 cite tu.entah mcm mana dia nangis aku pun rase nak nangis.aku faham perasaan dia.kebetulan sebelum aku teman dia aku memang tengah layan lagu2 kat playlist aku d laptop nie.lagu2 lame yg kebanyakannya memang slalu ade kaitan dengan hidup aku.dah aku teman dia,maka lagu2 tu cm jadi backup songs plak.adui.sedey.

. . .

aku rase smua org pernah kecewa kot.nak2 kalau kau letak harapan tinggi kat sape2.memang jatoh susah nak bangkit la kot kalau dikecewakan.

bongok gilerious aku terdengar lagu acha- sampai menutup mata tu.pandai juga ek kau nyanyi sbb aku mmg feeling habis dgr lagu tu.siot tol.x pasal2 aku mengenang2 benda lama.sedangkan tempat aku jatoh beskal pon aku x kan lupe,ni plak saat2 ati aku tgh saket.pasti la aku teringat kan.tapi sbb skrg hati aku berbunga2,bukan disakiti, maka aku ubah2 la prasaan tu utk disesuaikan dgn situasi sekarang.ape aku merepek nie?

. . .

ni lagu lame yg ritu aku carik mmg susah nak jumpa untuk di donlot.try la dengar kalau x pernah dgr. you told me-sarimah ibrahim. gile lama kan.mase taon 2005-2006 kot aku sgt tergila2kan lagu nie.satu hari pasang berpuluh kali, pastu pasang tiap hari plak tu.ni lirik dia.aku minat lagu ni sebelum lirik dia kne btol2 tepat kat muke aku.dem!


You know that I
I think of the times
when you and I
We're doing just fine
but now I smile
cause things were not right
i've seen the light
there tears in my eyes

Say goodbye
to your lies
wasted time
of my life

You told me
You told me
You'd called me
and I, I waited so long
so I, I hold on to your words
when I, I try to hold on

To think that You
played me for a fool
now tell me why
You acted so cruel
so many lies
and now there's no room
cried every night
i cried over You

Say goodbye
to Your lies
wasted time
of my life

Gile semangat aku bagi lirik.anyway smpai hari ini aku suke lagu ni.haha!

Aku harap kawan aku da okay skrg.aku harap kecewa tu pon da kurang kat dalam hidup orang lain gak.kita bercakap soal hati ok,luka di bdan boleh letak ubat, luka di hati lu pikir la sendri!darn.aku bukan peminat nabil okeh.tagline tu mcm da slalu org pakai.trend utk tahun lepas.macam2 la dunia nie!

lin meli
-i just love being me-

Jan 19, 2011

bila gadis 20 an jadi belasan tahun

x kira hari ni aku nk cite sal game je.hak3.gile semangat. disebabkan kecekalan aku dan kawan2 nk makan goreng pisang semalam, kami berjalan kaki keluar dr kawasan universiti ini.ye berjalan kaki.jangan ingat kitorang berjalan kaki maknanye tempat tu dekat.no no no.jaoh gilerious.untuk org yang da lama x jalan jaoh mcm cik salwa,memang nak patah la kaki beliau ikut aku dan awin berjalan.haha!tapi xpe,semangat dia lain mcm semalam.

. . .

setelah selesai makan2 goreng pisang,cucur udang,kopok lekor dan ubi keledek (amboi banyak plak), kami berjalan2 ke kawasan penempatan kedai2
jualan murah (kedai runcit, kedai brg rm2, etc) untuk mencari permainan2 yang kitorang nak main.carik punya carik, aku terjumpa permainan yang dipanggil brick game~OMG~sangat la berhantu.dari kecik aku suke.ok rm2.50 je.mari beli!kebetulan tinggal sebijik je situ.aku amek.

. . .

pusing2 beberapa kedai mencari kad2 permainan itu tapi x jumpa maka salwa berkenan untuk membeli jutaria (the billionaire).paling murah kitora
ng jumpe rm2.50 kot dia beli.kewl.kitorang pusing2 lagi buang masa melawat kedai2 yang banyak.tiba di satu kedai akhirnya aku terjumpa kad2 idaman kalbu!kat situ ade kad 'Happy Family', 'Donkey', 'Old Maid', dan 'Snap'.jangan tak melompat jap la kan kerana terlalu excited.rm1.80 satu.setelah prosedur permainan diterangkan kepada salwa oleh cik awin maka dia memilih untuk membeli 'Happy Family' dan 'Snap'.awin beli apa?awin beli pisang je la yang aku ingat.hahaha.bongek.



. . .

BRICK GAME
tipu l
a kalau korang kata korang tataw game nie.siyesly shit femes gilerious.kalau tataw maknanye kau hanya budak hingusan yang baru belasan tahun @ baru blaja kat skolah rendah sebab kecik2 korang main counter strike, NFS, ngan GTA.tol x?game tekken pon mesti kau x bape nak kenal kan?kan?tapi tekken still famous skrg.ah lantak.dalam mende ni ade 9999 game yg kau boleh main yg berasaskan bentuk kotak2 nie.nk main tembak2, driving2 gitu,susun2 bata.haha.aku main susun2 tu je la yang boleh dikira my all-time-feberet.senang je.malas nk explain.kau g google la ye.

SNAP
huh,masa salwa nak beli kad ni sampai ke sudah aku pujuk dia jangan beli.tensen main mende nie.perlukan fokus yang mendalam serta semangat yang jitu.ok
mengarut.masa zaman budak2 kalau main mende ni mesti gado.tapi da gadis2 ni cuma jerit cam org gila je la.paling klakar bila salwa blur org berebut nk snap dan bila awin cam semangat snap gambar yang x sama langsung.hahaha.bsing kot semalam.bingit tinge dengar gadis2 menjerit.akhirnya aku menang!wee~

HAPPY FAMILY

game ni jadi klakar bila salwa mintak ahli keluarga yang baru je lepas awin mintak dari dia.hahaha.sejak aku budak2,x pernah lagi org mintak ahli kuarga yg dorang taw org itu tade simpan.kau faham x aku cite ape?hahaha.salwa kata dia salah cakap.nasib kau la.free2 dapat turn kat awin.kagom gilerious aku dia ingat sume name family lalu menjadikan awin sebagai juara game ini.

THE BILLIONAIRE
mase awal2 main aku
memang pakat beli sume tanah tempat aku menapak.menjadikan aku tuan tanah yang kaya dengan tanah2 sekaligus buat aku jadi org pertama yg bankrupt di antara kami bertiga.dem2.last2 jadi banker.haha!mcm mane ntah kali ni tiba giliran salwa yang menang jadi billionaire.bukan main byk asset + duit dia.awin tensi je main xkaye2.haha.pas dorang selesai aku main berdua je plak dengan salwa ( x puas ati bankrup awal), awin jadi banker sebab malas main.kali ni,salwa plak bankrup.wee~~tapi dia mmg hebat la mase pusingan pertama.fuhh!

. . .

disebabkan kegilaan bermain, kami habiskan berjam2 mengadap game2 tadi.paling lama adelah game jutaria tu la ofkos.kitorang start main game kad mase kul 8.30 malam sampaila ke game jutaria pagi2 buta.kami berhenti main kul 4.gila.


lin meli


Jan 18, 2011

card game in 80's

alangkah bangang nye aku rase apabile aku accidently terpadam perkara2 yg telah aku taip kan sebentar td dan otomatik save perkara yang kosong.darn it.

. . .

hari tu cik salwa ade menyatakan yg die tingin nk mai
n kad yg slalu kite (for those who born in 80's) main mase kite mude remaja.owh silap.muda kanak2.maka terkluar la perkataan family utk merjuk kepada kad yg dimaksudkan.hari ni baru aku ingat name kad2 tersebot adelah happy family.

ha tu dia gambaq kalau hang still
x ingt.isk3.


aku mula2 x ingt main game die mcm mane.yg aku ingt hanye perlu kumpulkan ahli keluarga yg ade dalam kad2 ni.maka aku google.x sangka aku permainan ni begitu femes untuk ada dalam wikipedia. dalam tu die terangkan balik mcm mane nk main so aku da ingat!yeay!

. . .

di atas semangat lain macam gadis2 umur 20an ini,termsuk la aku,kami plan nk jalan kaki kluar dr tempat ini dan memulakan pencarian kad ini!ape guna cuti kalau x diisi ye x?

lin meli


Jan 14, 2011

aku bukan mahu jadi papan

ah penat gilerious.setelah lebey kurang 2 minggu kat skudai ni,hari ni baru la aku kluar berjogging.penat la bagi org yang biasa dok dalam bilik baring cm princess tgk movie.kawan ajak.bliau agk semangat dua tige ari ni.aku join memandangkan aku baru lepas makan roti telur.hak2.bole bygkan bape byk minyak masok dalam bdan aku?wlaupun guna minyak masak jagung.tapi minyak adelah minyak.haha.ape aku merepek.

. . .

ye,aku bukan mau jadi sekeping cam papan.aku hanye mau buang lemak di sebahagian badan nie.ok la tu kan berpeloh brang skali dua seminggu.x dosa pon.ramai juga la classmate yang aku jumpe tadi.ah knape berase mngantok seketika. T_T

. . .

skali lagi ampun sebab x dpt nak update dengan meletakkan gambar pemandangan ke ape.nset aku problem.ah bile nak beli nset baru.kachingggg! $_$

. . .

anyway hari ini aku call yayasan selangor bertanyakan bila duit pinjaman akan masuk.aku cam pelik yayasan selangor x pernah lambat masukkan duit.rupa2nya miss itu bgitau aku
"kena bagi result sem lepas baru duit akan dimasukkan".

ok itu xpe lagi.biase la kan bagi result.tapi dengar lagi die cakap pe,
"lepas anta result boleh call confirmkan then SEBULAN lepas tu baru duit akan dimasukkan".

oh aku terkedu.ditambah lagi
"sekarang dah buat sistem baru.duit tu akan diberi dalam dua peringkat..."aku angguk2 walau die x nampak."cntohnya mcm nanti awk dapat bulan januari separoh,lepas tu bulan mac awak dpt lagi sparoh"

ahh..ape harus aku lakukan.ade positifnya dia buat mcm tu.tapi seriously patut bagi yg part 1 awal2 sem macam nie.aku tertanya2 gak dorang x pk ke aku akan perlukan duit untuk beli buku2?ke dorang pk smua student pk shoping je??OMG.aku mmg suka shoping tapi aku perlu bayar buku2 yang mahal itu ok.

menci!

. . .

di kala kelapangan tadi baru berkesempatan tengok anugerah juara lagu ke 25.patutla perempuan2 kat sini tengok sambil jerit2.ok berita faham.

lin meli

Jan 12, 2011

2 hari kau cuti!

semalam adelah hari hol almarhum sultan johor.maka smua sedia maklum,johor cuti..dan aku pun cuti!hari ni rabu pulak mmg dalam jadual kelas spatotnya tiada kelas pada ari ini.basically aku cuti dua hari la ni.semalam satu hari habis dengan tgk pelbagai jenis movie yang tersimpan dalam laptop aku nie.x cukup dengan yang ade,aku donlot la barang sektol dua movie.ha amek.sampai rini(rabu dan malam), asyik ngadap laptop je keje aku.kenapa aku update blog?aku bosan daa.movie suda abis.ade yg donlot tu x siap2 lagi donlotnye.

. . .

hari ape ade anugerah juara lagu tu?owh ari ahad.kan?dengan menyampahnye aku bgitau aku x tgk la plak kn.malam tu aku dok sowng2 kat bilik layan movie.bukan pe.tade geng nak tgk.mau x tertekan aku dgr budak2 pompuan tu menjerit2 tgk AJL.dem.aku tanamkan dalam hati yang aku da x minat tengok AJL sebab sebelum ni aku x excited pun tgk.persembahan bese2 je.ok xpe.pastu smalam aku bw ke blog2 yang update hal artis2 nie,rase menyampah makin bertmbah bila aku tgk ulasan downg cambest jerk tgk AJL.dem.time best ni la aku terlepas tgk.dan x kurang juga BANYAK GILERIOUS blog cite sal org x puas ati ana rafali menang.dem btol ke aku eja name die.ape2pon,tahniah.aku x kesah pon sape yang menang.korang gado2 nnt ujung bulan ni lupe jugak.hahaha.

. . .

pagi tadi dikjotkan dengan bunyi tepon ini.ye,bukan lah alarm.tetapi org kol ye.dgn kachaknye aku membtolkan suare.taw je la bwu bgon tdoq suare mmg rockers punye standard.agak malu bila org yang menelefon itu adela...em..kire wakil dr syarikat yang aku mintak nk buat latihan industri.darn.memalukan.bliau bgitahu yg aku dpt tmpt n aku terlupa hantar borang penting kat dorang!oh naseb bek aku x d reject semata2 kerana borang selai itu.trime kasih auntie.smoge berjumpe nanti.

. . .

oh tadi terlalu bosan sampai aku search name sendri kat google.x payah gelak la.aku taw smua orang pon penah buat kan?haha.seriously terkejot gak la bila ade name penoh aku kat blog org.kalau stakat lman web skolah tu letak nama,ala bangge sikit je la pon.ni kat blog org yg aku x kenal.so aku sgt la curious mau tgk muke org yang same name dgn aku.same name dan binti ok.aku klik.hoh?ckp sal tunang?apekah persamaan ini???siapakah???rupa2nye saudari naimah telah memention name penoh aku dalam blog beliau.haha.chait.tapi hasil google nama sendri tros jumpe blog kwn kan.bangge jap.oh cik naimah.tarikh tunang saye kamoo slah ingt.hahaha.xpe xpenting pon (pada kamoo).hik3. >,<

. . .

darn it i hate it.ape itu it?it=washingmachine depan bilik aku.bising gilerious.orang tingkat lain yg pakai.moge x kering baju kau!hahahaha.kejam

lin meli

Jan 9, 2011

ahad yang sunyi

sadis gilerious kot tajuk.bukan pe.ari ni ahad.aku d kolej kediaman yg seriously sunyi.awal sem,what did u expect me to do?aku ada satu assignment on numerical method.well, hidup kat dunia ni x smua benda yg kita nak kita dapat kn?so dr tadi aku buat x dpt2 jawapan.maka aku online.

. . .

so semalam disebabkan rindu yg mendalam kepada bihun sup abah maka aku masak la bihun sup kat dalam bilik ni.guna rice c0oker je.ok la.sedap *puji diri sendiri* maka pagi ni aku panaskan kuah sup itu lalu memakan bihun sup d pagi hari menyebabkan aku kekenyangan di tengahari.so aku x trun makan.adat resam perut aku:kalau x makan tghari pasti lapar membuak2.so tadi aku lapar.niat di hati nk buat nestum tp malangnya telah ku buang susu yg sudah masam.maka kesimpulannya aku makan meggi yang direndam dgn air panas.menci!

. . .

bukak internet,klik2 mana2 blog yg best.ah bosan jugak.nk kluar,duit x banyak.ha ye la.knape lmbt plak loan msok kali ni.aku berkobar2 nk kumpul duit lik cm sem2 lepas.kayo mkcik,tros wt mjlis ritu.hahaha.banyak target aku sem ni.kena lebih byk jimat.tp xpe.aku da bli beras siap2.bli lauk je utk makan tghri ngan malam mmg jimat.aku suke.kenyang pun kenyang.tapi aku pling benci bab nak basuh pinggan mangkuk tu.toilet jaoh aa.penat kot ulang alik.mmg kalau compare dgn bilik lain,bilik aku pling dekat ngn toilet.tapi hakikat yang toilet tu diluar bilik adelah sgt menyampah aku memikirkannya.haih.orang malas memang begini.

. . .

owh semalam aku tengok wayang.cite the tourist.tarikan utama nak tgk cita ni pastila si macho johnny depp.kalau takat angelina jolie tu serious shit aku da bosan.sama je mana2 movie pun.ade part nk gode2 sikit muncungkan bibir itu,jalan catwalk,wt muka konfiden yang itu.ah mcm2 lagi la.tp aku sedar dlm crita tu bliau suda kelihatan semakin tua.ksian.berbalik kepada encik johnny depp.memang super kiut bila aku fikir dia memegang watak guru matematik.haha!dan sejam awal cerita tu aku x habis2 kesian dengan watak die yg ku sangkekan seorang tourist yg sangat malang.leh x aku spoil cite ni utk yg blom tgk ag?haha.peduli apa,blog aku.eh tapi tu kan filem remake ek.kira smua org da taw la jalan crita.haiyok.nevermind.aku suka suka suka kekiutan johnny depp dlm tu.hahahaha.waaa~


---aLin meLi---

Jan 2, 2011

perempuan dan hantaran

3 januari-first day of classes.kalau zaman dulu2 hari pertama kelas ni best gilerious.jumpa kawan2, borak x hengat cite sal cuti,cikgu suruh diam pun mulut x kan stop bercakap punya.tapi blaja?no no no.xkan blaja punya ari fes claz itu.tp kwn2 suma datang.semangat pakai yg baru2 n jumpe kawan2.tapi sekarang?kelas kul 9 pagi da ade introduction sal subjek pagi tu.da abis cakap pasal intro nak kena ckp sal test 1, test 2 pastu tros ke hal final exam.ditambah plak pemberitahuan sal pencapaian budak2 sem sebelumnya.oh tekanan...

. . .

dalam tekanan dan kemengantukan teramat sangat tu pun ada jugak la perkara yg bley wat aku senyum malu2 kucen.kawan2 yang x dapat datang majlis pertunangan aku tanya2 sal majlis tu,tengok cincin bagai,ok la.ntah macam mane aku terjerumus ke dalam satu babak di mana seorang kawan yang x brapa nak kawan ni tanye bape hantaran aku..jeng3.

. . .

memang x dinafikan da ada banyak gilerious blog yang bercerita sal isu hantaran dan perempuan ni.aku yg slalunye banyak masa untuk online mmg sentiasa membace isu2 mcm tu.siyesly shit aku x pernah kisah pun dengan harga hantaran org lain.rendah ke tinggi ke ikut kemampuan la kan.abah pernah cakap dan aku terdengar, 'nak letak harge hantaran ni xpayah la mcm nak jual anak'.btul2.aku pon pernah dgr jugak kisah auntie2 letak hantaran gilerious punya tinggi harga sampai org ckp mcm nk jual anak.maka setelah perempuan ini tahu nilai hantaran tu tros diri ini dicompare dengan budak spm dan janda beranak sorang.knonnya harga2 yang diletakkan dalam hantaran lebey tinggi.haiyok.lantak kau la kalau kau terbaca blog aku ni.siyesly shit i wouldnt have done that to a friend!kepoh gilerious kot kau.aku mampu terdiam je time tu sbb dia non-stop bercerita.how annoying.

. . .

siyesly,stop comparing ok?

lin meli
-x nak berhutang lepas kawen ok-

=)

doing math while driving

hari ini suda berjaya memulangkan diri sendri ke skudai d atas bantuan abah dan kuarga.lantak p la kalau kau nak panggil aku anak manja ke ape.barang aku banyak dol.percayelah,kalau aku ada sebijik kereta hak milik sendiri pastinya tidak akan menyusahkan family sendiri.but anyhow, abah enjoy hantar anaknya ini pulang ke skudai,maka bergembiralah!

. . .

hari ini abah mungkin letih sebab tidur lambat atau ape ntah, abah mtk aku drive lepas kitorang berhenti berehat di ayer keroh makan2 sampai kenyang.aku berborak2 dengan ibu ku sayang supaya x mengantuk.sampaila akhirnya abah, ibu, adik tidur lena x lena dalam kereta.ohmaigod.time tu aku mengantok gilerious.maka menyanyi2 untuk menyegarkan diri sendiri.tapi nyanyi2 penat w0o.da la aku ni emosi sikit kalau nyanyi2 nie.smua nk wt ngn pnoh prasaan je.ok wuteva.

. . .

setiap papan tanda yg aku lalui mesty ada nmbor.well ofkos la kan sbb nak gtaw bape jaoh lagi baru kau bole sampai ke destinasi.so aku wonder2 la kalau 150 km ni jaoh mane..bape jam sume..so aku saje la amek nilai 150 km ni bahagi 2.ok dalam 75 kan.pastu saje letak dalam minit = 75 minit (otak kalau berimaginasi mmg ske pk bukan2 begini).pastu aku bwk kete constantly 120km/j, x lebeh x kurang.err,kete tu pn x bley lebeh.bwu 130km/j da goyang,ape mslh ntah.maka dgn ke-constant-an itu,aku dpt smpai lokasi yg 150km itu dlam mase 75minit!yeay.pastu jumpe signboard lagik aku main kire2 sampai la ilang ngntok aku tu.haha!best gak la kot.

. . .

ok ye aku taw 120km tu boleh dicapai dalam mase sejam klau kite constantly bwk 120km/j.so wut???im juz gonna tell u how math could helps us stay awake while driving duhh!

=)

lin meli

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...